Tok livet av tre barn:

Rystende detaljer

Den 32 år gamle mannen erkjente straffskyld umiddelbart etter pågripelsen. Under rettssaken kommer det frem flere rystende detaljer om den skjebnesvangre natten

BLOMSTERHAV: Det lille lokalsamfunnet Chandos Crescent i Storbritannia er i sorg. Foto: NTB
BLOMSTERHAV: Det lille lokalsamfunnet Chandos Crescent i Storbritannia er i sorg. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Damien Bendall (32), en firedobbel drapsmann, innrømmet å ha drept sin gravide partner Terri Harris (35), hennes to barn på henholdsvis 11 og 13 år, samt en av barnas venner under en overnatting i september i fjor.

Drapene i den britiske byen skal ha skjedd i kjølevannet av en rekke tekstmeldinger sendt mellom Bendall og hans gravide partner. Disse malte et bilde av et dysfunksjonelt forhold knyttet til Bendalls narkotikamisbruk og atferdsmønster - deriblant flere angivelige affærer med andre kvinner.

Det melder nettstedet Independent.

KRAFTIGE REAKSJONER: En eldre mann beskyldes for å ha kjørt over ei due med vilje. Det har fått mange til å reagere. Video: Kameraone. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Bendall erkjente seg skyldig i de hjerteskjærende drapene foran en jury, som måtte lytte til grusomme detaljer om hvordan den 32 år gamle mannen også hadde voldtatt stedatteren - samtidig som hun lå døende av et hodesår han hadde påført henne med en hammer.

Aktor i saken, Louis Mably KC, uttalte at ofrene i den brutale drapssaken, ikke hadde en sjanse til å overleve 32-åringens vrede, og at drapene var av særdeles grov karakter.

- Det ser ut til at hvert offer ble angrepet i separate rom. Han gikk derfor rundt og jaktet dem, angrep dem etter tur - før han deretter drepte dem, uttalte aktor.

Byttet Xbox mot narkotika

Retten hørte at Bendall også hadde etterlatt likene i huset, ettersom han hadde avtalt å bytte Xbox'en sin mot narkotika.

Etter denne byttehandelen, skal han først ha ringt sin mor, hvor han skal ha klaget over et selvpåført sår.

Deretter varslet han selv nødsentralen for å rapportere om handlingene han hadde begått.

SKYLDIG: Den 32 år gamle mannen erkjente straffeskyld. Foto: NTB
SKYLDIG: Den 32 år gamle mannen erkjente straffeskyld. Foto: NTB Vis mer

«Livet virker fullstendig meningsløst»

På spørsmål om hvorfor han tok livet av fire uskyldige mennesker sa han:

«Jeg vet ikke. Jeg har virkelig ingen anelse.»

Aktoratet leste også opp den hjerteskjærende uttalelsen fra Jason Bennett, to av de avdøde barnas biologiske far.

«Drapet på barna mine har ødelagt og tatt livet av meg. Livet virker fullstendig meningsløst... å se for seg en fremtid uten barna mine, er uutholdelig smertefullt. Jeg vil aldri se dem vokse opp. Jeg vil aldri få muligheten til å bli en bestefar. Jeg er aldeles rasende for at livet deres brått ble frarøvet dem. Jeg skulle ønske han hadde tatt livet mitt, og ikke deres.,» het det i uttalelsen fra den sønderknuste faren.

Samlet inn penger til kreftforskning

Barna skal har brukt angrepsdagen på å selge godteri utenfor huset for å samle inn penger til kreftforskning.

Angrepene skjedde like før eller etter at barna la seg på kvelden - alle var drept med hammer.

Selv om Bendall tidligere hadde erkjent straffskyld for drapene, endret han siden påstanden sin, der han innrømmet at han også hadde utført seksuelle overgrep på barn under 13 år.

DNA-BEVISET: Første dag av Birgitte Tengs-rettsaken er over i Haugaland og Sunnhordland tingrett. Reportere: Håvard Tanche-Larsen Knutsen, Ralf Lofstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / NTB. Vis mer

Forsvarsadvokaten forklarte at Bendall ønsket å bli idømt en livstidsdom for hans ugjerninger.

Juryen har ikke kommet til en kjennelse ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer