Du leser nå Dagbladet Pluss

Rystende forklaring:
- Jeg var slaven hans

Mannen i 20-åra forklarte i detalj om overgrepene han hevder Svein Ludvigsen har utsatt ham for.

GRÅT: Den fornærmede mannen i 20-åra gråt flere ganger da han skulle forklare seg om forholdet til Svein Ludvigsen. Tegning: Ane Hem / NTB scanpix
GRÅT: Den fornærmede mannen i 20-åra gråt flere ganger da han skulle forklare seg om forholdet til Svein Ludvigsen. Tegning: Ane Hem / NTB scanpixVis mer

TROMSØ (Dagbladet): En mann i 20-åra som kom til Norge som enslig, mindreårig asylsøker, kom med et rystende vitnemål på den første dagen av rettssaken mot tidligere fiskeriminister og fylkesmann Svein Ludvigsen (72).

I løpet av en nesten fire timers lang forklaring fortalte han om hvordan han og Ludvigsen ble kjent da sistnevnte besøkte en institusjon i fylket. I retten hevdet han videre at de begynte å se mer og mer til hverandre, og at Ludvigsen først begynte å beføle ham på låret under en biltur.

I detalj fortalte den over 40 år yngre mannen om det seksuelle forholdet som skal ha blitt innledet siden. Han hevder at Ludvigsen holdt ham nede og presset seg på ham første gang og deretter truet med å kaste ham ut av Norge om han fortalte det til noen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.