Coronaviruset i USA:

Rystende lik-bilder fra Detroit

Overfylte kjølelagre gjorde at sykehuset måtte finne andre løsninger for døde Covid-19-pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bilder tatt av akuttpersonell ved Sinai-Grace Hospital i Detroit, USA, avslører rystende tilstander.

I delstaten Michigan er det over 1460 registrerte coronadødødsfall, viser tall fra Johns Hopkins University. Flesteparten av disse er i delstatens hovedsete, Detroit, og i nærliggende områder.

Bildene tatt fra sykehuset tidlig i april, og som CNN har fått tilgang på, viser blant annet lik som stables på et av sykehusets undersøkelsesrom.

Plasserte lik i en stol

Bildene er blitt delt med CNN av to anonymiserte ansatte ved sykehusets akuttmottak, og bildene verifiseres av flere ansatte ved avdelingen.

De to forklarer til kanalen at minst ett rom ved avdelingen ble brukt til oppbevaring av lik i løpet av en 12-timers vakt de beskriver som «overveldende». Årsaken til denne løsninga, var at de ansatte som håndterer likene ikke jobber nattetid, og at kjølelagrene ble fulle.

- Vi gikk tom for senger å legge pasienter i, så vi kunne ikke avse senger til de pasientene som hadde dødd, sier én av dem.

Bildene viser blant annet to lik som legges ved siden av hverandre i en seng. Et tredje lik blir plassert i en stol ved siden av senga. Alle i hvite likposer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer