Krigen i Ukraina:

Rystende meldinger om høygravide Marina

En ukrainsk kvinne som er gravid i åttende måned, skal bli holdt fanget i et russisk-okkupert område.

FANGET: Marina Mamonova (til venstre i bildet) holdes i fangenskap av russiske militærstyrker. Her står hun sammen med sin gode venninne, Ksenia Faryna. Foto: Instagram
FANGET: Marina Mamonova (til venstre i bildet) holdes i fangenskap av russiske militærstyrker. Her står hun sammen med sin gode venninne, Ksenia Faryna. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Høygravide Marina Mamonova, blir ifølge BBC, holdt fanget i en beryktet fangeleir i den russisk-okkuperte delen av Øst-Ukraina. Det får de opplyst av hennes venner og familie.

Mamonova jobber som en sanitetssoldat i det ukrainske militæret. Hun skal ha blitt tatt til fange i begynnelsen av april mens hun tjenestegjorde i Mariupol.

Da var hun allerede flere måneder på vei.

RUSSLAND: Vladimir Putin fnøs av Ukraina-spørsmål under Eastern Economic Forum i Vladivostok i Russland onsdag 7. september. Video: Ruptly Vis mer

Bønnfaller regjeringen

Det sies at hun lever under svært vanskelige forhold i fangeleiren Olenivka, i den okkuperte Donetsk-regionen, hvor dusinvis av ukrainske fanger nylig ble drept i et angrep.

Mamonovas familie har nå bønnfalt den ukrainske regjeringen om å hjelpe med å få henne løslatt som en del av en fangeutveksling.

Den kommende moren har termin i slutten av september, og familien det er ytterst viktig at hun blir løslatt snarest mulig.

- Topp prioritet

BBC melder at det ikke er mye informasjon å hente om Mamonovas tilstand for øyeblikket. Det er ikke kjent hva som kommer til å skje om hun ender opp med å føde babyen sin i fengsel.

De ukrainske myndighetene har vært ute og kommentert Mamonovas situasjon.

De har informasjon om at hun har det bra, forholdene tatt i betraktning. En talsmann for de ukrainske myndighetene har uttalt at denne saken er en topp prioritet for dem.

- Det er definitivt håp for en løsning på denne saken, sa Andrii Yusov, fra det ukrainske koordineringssenteret for fangesaker, til BBC.

Ektemannen: - Slipp henne fri

Mamonovas ektemann, Vasilii, fant ut at hun var gravid med deres første barn mens hun tjenestegjorde på frontlinjen.

Han har ikke sett henne siden.

- Hun ønsket å fortelle meg det personlig, men i stedet sendte hun meg små hint - emojis av en mor og far med en liten baby, sier Vasiliihan til BBC.

Bare uker etter at han fant ut at han skulle bli far, oppdaget Vasilii gjennom sosiale medier at kona hans var blitt tatt til fange av russiske styrker.

AVLYTTET: Ukrainas etterretning skal ha avlyttet en russisk soldats telefonsamtale. Soldaten klager på forholdene ved fronten. Video: Youtube / Ukrainas eterretning. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Nå håper han at russerne som holder henne fanget vil ta til fornuften. Han velger å tro at de vil vise deres medmenneskelige side.

- Det må være en viss menneskelig forståelse her. En mor og hennes barn skal være hellige overalt. Slipp henne fri. Som medmennesker - la henne gå. Hun er en god person, sier Vasilii.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer