Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rystende nødsamtaler i rettssak mot far som er tiltalt for knivdrap på datteren (2). - Barnet beveger seg ikke. Dere må komme fort nå

37-åringen nektet straffskyld i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettssaken mot den afghanske mannen (37) som 23. mai 2014 drepte sin to år gamle datter på Ellingsrud i Oslo startet i dag i Oslo tingrett.

Begynte med krangel I sitt innledningsforedrag sa statsadvokat Andreas Schei at foranledningen til drapet var en krangel i parets hjem på Ellingsrud. De ventet familiebesøk til middag, og det oppstod en konflikt, og 37-åringen slo kona flere ganger. Da ringte kona til sin egen mor, bror og fetter som bor på Furuset i Oslo.

- De oppfattet at det hadde skjedd en voldsepisode, og kjørte dit, sier Schei.

Familiemedlemmene kom dit i all hast, og kjørte opp på gangveien utenfor blokkas inngangsdør. 

Kniv i frakkelomme Statsadvokaten sier den nå tiltalte mannen selv åpnet døra, og at familiemedlemmene var sinte på 37-åringen.

- Det var en hissig stemning på grunn av voldshandlingene.

37-åringen gikk ut av leiligheten og tok på seg en frakk som hang i gangen. Politiet mener kniven mannen noe senere brukte til å drepe sin egen datter lå i en lomme på frakken. Mannens svigerbror fulgte etter ham ut med en luftpistol i bukselinningen, og krangelen mellom dem fortsatte.

- Han slo tiltalte flere ganger, sier statsadvokaten.

Trakk kniv Etter hvert kom de andre familiemedlemmene ut, også mannens kone, med parets to år gamle datter på armen. Ifølge statsadvokaten forsøkte de å roe stemningen. Men det endte med et nytt basketak mellom mennene, og tiltalte skal ha løpt rundt familiens bil, som sto parkert ved inngangen. 

Ifølge statsadvokaten trakk 37-åringen da kniven, og angrep svigerbroren. Så angrep han svigermoren.

- Han gikk så mot kona, og stakk datteren, sier statsadvokaten.

Mannen ble overmannet av familiemedlemmene, og en nabo kom til å fikk tatt fra ham kniven, men datteren døde etter kort tid.

- Det ble raskt konstatert at det ikke var liv i den lille jenta.

- Det er en sak med et tragisk utfall for alle involverte, også for tiltalte selv, sier statsadvokat Schei i sitt innledningsforedrag.

Skulle ut av landet Mannen nektet straffskyld da han møtte i retten i dag. Han er erklært strafferettslig tilregnelig.

Tiltalte kom til Norge i 2009, og fikk midlertidig oppholdstillatelse. Men i januar 2013 fikk han endelig avslag, og beskjed om at han måtte forlate landet. Han hadde fått frist til februar 2014, altså et par måneder før drapet, med å forlate landet.

Han hadde giftet seg i en religiøs sermoni med barnets mor, men de to var ikke formelt registrert som ektepar.

- Beveger seg ikke Aktoratet spilte i retten i dag av en presentasjon som viste flere nødsamtaler som ble ringt inn til politiet, fra naboer og tiltalte. De viste også flere mobilvideoer og bilder som var tatt av naboer og forbipasserende.

- Barnet beveger seg ikke. Dere må komme fort nå, sa en innringer.

Kort tid etterpå sa en annen:

- Vi har en jente her som jeg ikke tror lever lenger. Hun er veldig liten.

Tiltalte forlot salen før presentasjonen ble avspilt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram