India

Rystende protest: - Slått til døde

Voldelige demonstrasjoner eskalerer i India.

BRENT: Landsby-innbyggerne brente bilen som skal ha kjørt over og drept flere bønder under en demonstrasjon i Lakhimpur Kheri. Foto: NTB
BRENT: Landsby-innbyggerne brente bilen som skal ha kjørt over og drept flere bønder under en demonstrasjon i Lakhimpur Kheri. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nyhetsbyrået Associated Press som melder at fire personer ble slått i hjel under en demonstrasjon med bønder i den indiske byen Uttar Pradesh.

En bil skal ha kjørt over demonstranter i kaoset, noe som førte til at fire personer døde.

- Slått til døde av bønder

Det vekket et voldsomt sinne hos demonstrantene, som skal ha slått sjåføren og de tre passasjerene til døde.

Bilen var eid av statsråd Ajay Mishra, han var ikke i bilen, men har selv kommentert hendelsen, hvor han bekrefter at de tre passasjerene var medlemmer av regjeringspartiet «Bharatiya Janata Party» (BJP).

- De ble slått til døde av bønder, sier Mishra i en uttalelse ifølge AP.

OPPGJØR: En leopard og en huskatt står ansikt til ansikt når de ramler oppi en brønn i India. Vis mer

Statsråden har nektet for påstander fra bøndene om at hans egen sønn satt i bilen.

Politiet uttalte mandag at de har anmeldt 14 personer i forbindelse med dødsfallene under protesten, inkludert Mishras sønn, og arrestert seks andre, skriver AP.

BJP-partiet har selv anmeldt protesterende bønder for drapet på de som satt i bilen, ifølge Arvind Chaurasia.

PROTEST: Paramilitære styrker fjerner en demonstrant utover New Delhi. Han protesterte i etterkant av at fire personer ble drept under demonstrasjonen i Uttar Pradesh. Foto: NTB
PROTEST: Paramilitære styrker fjerner en demonstrant utover New Delhi. Han protesterte i etterkant av at fire personer ble drept under demonstrasjonen i Uttar Pradesh. Foto: NTB Vis mer

Voldelig kaos

Forrige uke samlet bønder seg for å markere at de har demonstrert i et helt år mot landbrukslover som ble vedtatt i september i fjor, som bønder sier vil ødelegge levebrødet deres.

Regjeringen mener bransjen må moderniseres gjennom private investeringer. Mens bøndene sier det vil ødelegge inntjeningen når de mister fast pris, og blir tvunget til å selge avlingen billigere til private selskaper.

Demonstrasjonene har gradvis blitt mer voldelige, og dødsfallene har bare ført til mer sinne blant bøndene.

Mandag fjernet myndighetene internett-tilgangen, og nektet politiske ledere å reise inn i byen Lakhimpur Kheri, skriver AP.

Skoler har blitt stengt ned, og innbyggerne har blitt bedt om å holde seg inne, melder nyhetsbyrået.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer