FEM SKUDD: Det ble skutt mot faren til Jonylah Watkins. Det endte med at hun ble drept. Foto: Privat
FEM SKUDD: Det ble skutt mot faren til Jonylah Watkins. Det endte med at hun ble drept. Foto: PrivatVis mer

Rystes av babydrap

Jonylah overlevde skytedrama før hun ble født. Mandag ble Jonylah (seks måneder) drept mens hun fikk nye bleier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): I Chicago ble Jonylah Watkins (6 måneder) drept etter å ha overlevd sitt første skytedrama allerede før hun ble født. I New York gjør ungdom opprør etter at politiet drepte Kimani Gray (16).

Mens president Barack Obama kjemper for strengere våpenlover, fortsetter USA å rystes av brutal våpenvold.

Pastor Corey Brooks, som er talsmann for familien til Watkins bekreftet i går overfor Chicago Tribune at lille Jonylah hadde dødd på sykehuset.

- Når noen skyter et spedbarn så er det en feig handling, sier Brooks, som tilbyr en belønning tilsvarende 30 000 kroner for opplysninger som kan bidra til å oppklare saken.

To skytinger Jonylah  ble skutt fem ganger da en ukjent gjerningsmann mandag angrep faren hennes, Jonathan Watkins (29) i Woodlawn-nabolaget, mens han holdt på å skifte bleie på henne. Faren er kritisk skadd.

Chicago sliter tungt med gjengkriminalitet og våpenvold, og drapet på Jonylah skjer bare måneder etter at mora Judy (20) ble skutt mens hun var gravid i åttende måned med Jonylah.

Politiet tror skytingen er gjengrelatert, men motivet er foreløpig ukjent. Trolig av frykt for represalier nekter naboer og vitner til skytingen å hjelpe.

- Ikke én eneste person har stilt opp for å hjelpe oss, sier politisjef Garry McCarthy på en pressekonferanse.

Faren avviser at han har gjeng-forbindelse og sier han ikke vet hvem som skjøt.

- Jeg prøvde å hjelpe henne, sier faren fortvilet fra sykesenga til Chicago Sun-Times.

Gatekamper Samtidig er ungdom i New York i opprør etter at politiet lørdag skjøt og drepte Kimani Gray (16) fordi de mener han rettet et skytevåpen mot dem på gata.

Familien til Kimani avviser at han hadde våpen, og mandag kveld havnet 100 sørgende ungdommer i voldsomme og kaotiske gatekamper med politiet i East Flatbush-nabolaget i Brooklyn. Det som begynte som en fredelig protestmarsj, endte med ramponering av butikkvinduer og biler.

Sandra Mitchelin (42) beskriver Kimani som sin egen sønn, ifølge Huffington Post. Hun er rasende på politiet.

- De kommer ut her og angriper disse barna som om de var gjengmedlemmer. Dette var 13-, 14-, 15-årigner på en fest. Vi må ha en etterforskning av hva som skjedde, sier Mitchelin.

RYSTET: Lokalmiljøet i Chicago er i sjokk etter at Jonylah ble drept i det som trolig er et gjengoppgjør. Foto: Jonathan Gibby / Getty Images / AFP / NTB SCANPIX
RYSTET: Lokalmiljøet i Chicago er i sjokk etter at Jonylah ble drept i det som trolig er et gjengoppgjør. Foto: Jonathan Gibby / Getty Images / AFP / NTB SCANPIX Vis mer