Drapstiltalt mor:

Rystes av grufullt drap

Den tyske moren forsvarte seg med at «barnet skled ut av henne», uten at hun visste at hun var gravid. Hun har fått påvist personlighetsforstyrrelse og er dømt til ni års fengsel.

LILLE RABEA: Spedbarnet, som av politiet ble navngitt Rabea, ble brutalt revet vekk i mars i år. Foto: Newsflash.
LILLE RABEA: Spedbarnet, som av politiet ble navngitt Rabea, ble brutalt revet vekk i mars i år. Foto: Newsflash. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i Mönchengladbach tingrett i Nordrhein-Westfalen, Tyskland, at en 24 år gammel kvinne ble funnet skyldig i drap denne uka.

I retten kom det fram hvordan hun hadde lagt spedbarnet sitt i en plastpose etter å gjentatte ganger ha slått henne mot kanten av et badekar tidligere i vår:

Så kastet hun babyen i søpla.

Helt nyfødt

Babyen skal ha vært helt nyfødt da den grufulle hendelsen fant sted, skriver nyhetsbyrået Newsflash.

Det var en kvinne i nabolaget som fant den avdøde barnekroppen i en felles søppelkasse. Hun meldte fra til politiet umiddelbart, mandag 28. mars i år.

Politiet sto imidlertid uten spor i lang tid. De ga det lille barnet navnet «Rabea», og gravla henne på den kommunale kirkegården i Mönchengladbach den 7. april.

Ikke før i juni ble den 24 år gamle spedbarnsmoren pågrepet som følge av en DNA-test. Rettssaken startet i november.

Sa barnet var dødfødt

I retten sa den tyske spedbarnsmoren at barnet var dødfødt. Det har imidlertid blitt avkreftet gjennom en obduksjon, som viser at babyen døde som følge av grov vold.

Den unge moren skal først ha forsøkt å forsvare seg med å si at hun «ikke hadde lagt merke til graviditeten,» skriver Newsflash.

Hun la til at hun en dag hun skulle dusje «plutselig hadde sett et barnehode skli ut mellom beina».

Preget

Den tiltalte kvinnen skal ha vært svært preget og tatt til tårene ved flere anledninger under rettssaken.

- Barnet kom pressende ut, og skrek og skrek. Jeg ville ikke at noen andre i huset skulle våkne, så jeg slo hodet hennes mot badekaret(...) Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg fikk blackout, fortsatte kvinnen ifølge Newsflash.

Tiltalte skal ikke ha husket å ha lagt posen med babyen i søpla, eller å ha vasket badet etter den grusomme hendelsen. Hun tilsto imidlertid å ha drept barnet.

Kvinnen som fant spedbarnet i søpla, vitnet i retten samme dag. Hun sa hun håper tiltalte kan få den hjelpa hun trenger.

Dømt

Torsdag 15. desember ble spedbarnsmoren dømt til ni års fengsel. Det har også kommet fram at hun har diagnosen borderline personlighetsforstyrrelse. Hun skal derfor følges opp av helsevern.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer