Rystet av kannibalsak

Bar-Jonah skal ha servert «smågutt-stuing» og «smågutt-pai» til intetanende naboer. I Montana-retten i går nektet den overgrepsdømte mentalpasienten for å ha noe å gjøre med drapet på den forsvunnede 10-åringen. Les historien som ryster den amerikanske småbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Great Falls er i sjokk mens den makabre saken blir rullet opp. I går måtte Nathaniel Bar-Jonah (43) forklare seg for retten i Cascade County. Han benektet da enhver kjennskap til Zachary Ramsay (10) som forsvant i 1996.

Ifølge påtalemyndighetene kidnappet Bar-Jonah gutten, voldtok ham, drepte og slaktet ham før han fjernet likrestene ved å servere naboene likkjøtt. FBI har dekodet lapper som de fant hos den tidligere mentalpasienten. Der fant de omtalt «smågutt-pai», «smågutt-stuing» og «lunsj servert på verandaen med grillet smågutt».

Småby i sjokk

Flere bekjente av den drapssiktede oppgir å ha blitt servert kjøtt som smakte underlig, skriver nyhetsbyrået AP. Dette kjøttet skrøt han av å ha drept og slaktet egenhendig.

Forsvarer Larry LaFountain nekter å kommentere saken i mediene. Bar-Jonah forklarte seg for rettens administrator Sam Harris ved hjelp av videokameraer. 43-åringen sitter for tiden innesperret på Cascade County Detention Center i Great Falls, Montana.

Byen med 57 000 innbyggere er i sjokk.

- En venn sa at slikt ikke skjer i Great Falls. Men det ser ikke slik ut. Ingen slipper unna, sier Laura Detrick - en av naboene til 10-åringen som forsvant på vei til skolen i 1996.

Hun nekter barna sine å gå alene den korte veien til barneskolen.

Fant mystiske bein

Bar-Jonah har flere tilfeller av vold mot barn bak seg. I 1975 fikk han ett års prøvetid etter at han tok kvelertak på en 8-årig gutt i Massachusetts. Ikledd politiuniform plukket han opp gutten på vei til skolen.

To år seinere hadde han igjen iført seg politiklær da han plukket opp to gutter på 13 og 14 år. Den eldste gutten tok han kvelertak på, og han ble kjent skyldig i kidnapping og drapsforsøk. Etter to års fengsel, ble han overført til et mentalsykehus hvor han tilbrakte 11 år. Få dager etter at han slapp ut i 1991, angrep han en 7-årig gutt. Dette fikk han to års prøvetid for.

For et år siden ble han arrestert da han var på vei til en barneskole med politiskilt, lekepistol og en stun-gun. Nå er han i tillegg for Ramsay-drapet siktet for seksuelle overgrep mot gutter og for å ha hengt en 9-åring fra kjøkkentaket etter et tau.

Nedgravd under garasjegulvet fant politiet beinrester fra et barn, men DNA-prøver viste at de ikke stammet fra savnede Zachary Ramsay. Beinfunnene er fremdeles et mysterium.

Les alt om Bar-Jonah-saken på lokalavisens temaside.

NEKTER KANNIBAL-DRAP: Nathaniel Bar-Jonah forklarte retten i går at han ikke har noe å gjøre med forsvinninga til Zachary Ramsay (10). Rettens administrator satte kausjonen til 500 000 dollar.