Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Rystet av skammen: Men nå vil Jonas gjenreise Ap

Møtet med varslerne har gjort dypt inntrykk på Jonas Gahr Støre. Nå vil han bruke Giske-saken og metoo-kampanjen til å styrke Ap som likestillingsparti.

UNDER PRESS: Jonas Gahr Støre sier Ap skal reise seg etter metoo-saken, som har rammet partiet hardt. Nå ser ham framover, selv om partiet fortsatt er splittet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
UNDER PRESS: Jonas Gahr Støre sier Ap skal reise seg etter metoo-saken, som har rammet partiet hardt. Nå ser ham framover, selv om partiet fortsatt er splittet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): I talen til det ekstraordinære landsstyremøtet gikk Ap-leder Jonas Gahr Støre gjennom Giske-saken som har rystet partiet i ukesvis. Han takket varslerne. For Støre som partileder og mann gjorde møtet med varslerne sterkt inntrykk:

- Jeg vet at mange av dere har følt skam. Av alt som har gjort inntrykk på meg de siste ukene, er det noe av det sterkeste. Det dere har fortalt om skammen etter hendelsen, over at det var akkurat jeg som ble utsatt for upassende oppmerksomhet eller trakassering. Jeg tror vi menn må jobbe hardt med oss selv for å forstå dette. For mange av oss er denne skamfølelsen fremmed og ukjent, sa Støre til landsstyret.

Sentralstyret sluttet seg i formiddag enstemmig til håndteringen av Giske-varslene, som nå er avsluttet i partiet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?