Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rystet etter drapet

Venninna til drepte Thea Halvorsen Braavold (31) beskriver drapsofferet som en kvinne med «et hjerte av gull». Hennes drapsdømte kjæreste er nå fengslet i fire uker for drap.

ALLTID BLID: - Hun var alltid imøtekommende, alltid blid, tok alle inn. Det forteller Charlotte Pedersen om barndomsvenninna Thea Halvorsen Braavold, som ble drept i Sandefjord 2. februar. Video: Bjørn Langsem Vis mer

SANDEFJORD / TØNSBERG (Dagbladet): Tirsdag ettermiddag er det fortsatt sperringer rundt hele huset der Thea Halvorsen Braavold ble drept. Siden søndag har krimteknikere nærmest døgnet rundt saumfart åstedet etter spor.

DREPT: Thea Halvorsen Braavold (31). Foto: Privat
DREPT: Thea Halvorsen Braavold (31). Foto: Privat Vis mer

I dag ble 31-åringens tidligere drapsdømte kjæreste (45) fengslet i fire uker, siktet for drap. Utenfor flermannsboligen de bodde i Sandefjord har flere lagt ned lys og blomster til minne om 31-åringen.

- Thea har alltid vært ei fantastisk jente, sier Charlotte Pedersen til Dagbladet.

- Den absolutt siste

AVBRØT: Politiadvokat An-Eline Rimstad Johansen sier at den drapssiktede mannen ikke var i stand til å la seg avhøre mandag. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Barndomsvenninna har møtt opp for å tenne lys og legge ned blomster.

- Hun var alltid imøtekommende, alltid blid og tok alle inn. Hun hadde en sangstemme uten like og et hjerte av gull, sier Pedersen.

Hun gråter en skvett når hun tenker tilbake på Thea, som hun omtaler som ei godjente i byen som folk var glad i og alle kjente.

SØRGER: Charlotte Pedersen er barndomsvenninne med Thea Halvorsen Braavold. Huset der hun ble drept er fortsatt sperret av, og har vært saumfart siden søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØRGER: Charlotte Pedersen er barndomsvenninne med Thea Halvorsen Braavold. Huset der hun ble drept er fortsatt sperret av, og har vært saumfart siden søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Thea hadde et kjempestort nettverk og mye fine folk rundt seg. Hun var det siste mennesket jeg trodde dette skulle skje med. Den absolutt siste, sier Pedersen.

Medtatt

Den 45 år gamle mannen som er siktet for drapet på Thea Halvorsen Braavold framsto svært medtatt da han tirsdag ble varetektsfengslet i fire uker i Vestfold tingrett.

Han slet med å svare på dommerens spørsmål om personalia, og svarte heller ikke på om han spørsmål om han forsto rettens avgjørelse om fengsling.

RYSTET: Venner og nabolag er i sorg etter drapet på Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RYSTET: Venner og nabolag er i sorg etter drapet på Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Den siktede mannen, som tidligere er drapsdømt, satt i retten med håndjern. Han var kledd i blå joggebukse, blå genser og crocs. Foran seg på bordet hadde han en sukkerfri cola.

Taus

Han har knapt sagt et ord siden han ble pågrepet og siktet for drap i Sandefjord søndag ettermiddag. Det var tre venner av hans drepte kjæreste som fant kvinnen død hjemme. Omkring to timer etter ble den 45 år gamle mannen pågrepet et annet sted i byen.

FIRE UKER: Mannen ble i Vestfold tingrett fengslet i fire uker, blant annet på grunn av bevisforspillelsesfare og fare for vitnepåvirkning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIRE UKER: Mannen ble i Vestfold tingrett fengslet i fire uker, blant annet på grunn av bevisforspillelsesfare og fare for vitnepåvirkning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han har det helt forferdelig. Det ser man på ham. Det er uavhengig av hva som har skjedd eller ikke, sier hans forsvarer Jonny Sveen til Dagbladet.

Jeg fikk snakket så vidt med ham etter fengslingsmøtet, og han ønsker å gjennomføre avhør, sier

Han var også på politihuset i Sandefjord med klienten i åtte timer mandag. Avhørene der ble avbrutt på grunn av mannens helsetilstand.

SANDEFJORD: En mann i 40-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 30-årene ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum søndag ettermiddag. Foto: Geir Eriksen Vis mer

- Han ønsker avhør, men har rett og slett ikke vært i stand til det på grunn av tilstanden, sier advokaten.

Brutalt drap

Ifølge advokaten har den siktede mannen verken forklart seg om hendelsesforløpet søndag, noen mulig foranledning eller annet som er beskrevet i siktelsen mot ham.

Veen har forsvart mannen to ganger tidligere, men ønsker ikke å si noe om mannen tidligere har gitt uttrykk for anger for sitt kriminelle liv, eller om det er noe han har ønsket å komme ut av.

TØFT: Ifølge mannens forsvarer Jonny Sveen har hans klient det svært tøft. Den siktede 45-åringen tok tirsdag betenkningstid etter å ha blitt varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TØFT: Ifølge mannens forsvarer Jonny Sveen har hans klient det svært tøft. Den siktede 45-åringen tok tirsdag betenkningstid etter å ha blitt varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Mannen ble i 2005 dømt til 15 års fengsel for et brutalt drap sammen med flere andre menn. Han fikk den strengeste straffen av de tiltalte, og skal blant annet ha slått fornærmede med batong, skutt ham i kneet og mishandlet ham med en pistol. Den nå drapssiktede mannen slapp ut i 2018.

I oktober 2018, Bare tre uker etter løslatelsen fra drapsdommen, ble han forsøkt stanset av politiet i Larvik i en bil. Det ble en biljakt i stor fart, før mannen endte ferden i et autovern i Larvik, skriver Sandefjords Blad. I bilen fant politiet tusenvis av narkotiske tabletter.

Har fått obduksjon

Etterforskningsleder An-Eline Rimstad Johansen sier til Dagbladet at de har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet på Thea Halvorsen Braavold på søndag, og har en formening om dødsårsak.

- Dødsårsaken er basert på funn åstedet og obduksjonen, men det er for tidlig å si noe om det nå. Politiet gjennomfører fortsatt en rekke vitneavhør og undersøkelser i saken, sier Rimstad Johansen.

Hun sier det er en stor etterforskning som fortsatt gjenstår, og at de ikke kjenner verken motiv eller foranledning for drapet. Det var en venn som skal ha funnet Thea Halvorsen Braavold drept.

- Per nå er det ikke flere mistenkte i saken, men vi utelukker ingenting. Vi ser ikke helt bort fra at det kan være andre involverte, men det foreligger ikke opplysninger om det, sier Rimstad Johansen.

Politiet har også fått svar på flere tekniske undersøkelser i saken, men politiadvokaten ønsker ikke å kommentere om de har et drapsvåpen i saken.