Rystet kollega ga politikvinne førstehjelp

KRISTIANSAND (dagbladet.no): Her forteller en tydelig rystet politibetjent Hans A. Grongstad (35) sine kolleger om hva som skjedde da hans kvinnelige makker (33) pådro seg brannskader under en ransaking i en blokkleilighet i Kristiansand i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grongstad tok hånd om kvinnen og ga henne førstehjelp de første minuttene før den første politibilen kom til stedet. I hui og hast ble kvinnen fraktet over i politibilen og ble kjørt med fulle sirener til Vest-Agder sykehus.

Grongstad og politikvinnen hadde nettopp kommet til leiligheten i annen etasje i Setesdalsveien da det oppsto en eksplosjon. Kvinnen fikk skader i hånda, armen og ansiktet. Skadeomfanget skal være moderat.

Politiinspektør Ragnar Ringvoll sier til dagbladet.no at det trolig var noe 'fyrstikk-liknende' som eksploderte og tok fyr.

- Den mannlige kollegaen har fortalt at han hørte et smell. Vi tror det skjedde et hendelig uhell, sier Ringvoll.

Rutineoppdrag

De sivilkledde politifolkene fra kriminalavdelingen var ute på et rutineoppdrag i forbindelse med etterforskning av alvorlig vinningskriminalitet.

Oppdraget var så rutinemessig at politifolkene hadde parkert sin sivile politibil utenfor leiligheten med fronten inn, og ikke motsatt slik det er vanlig når det kan tenkes å bli behov for rask evakuering.

- Vi vet ikke noe nærmere om omstendighetene rundt smellet. Vi har teknikere på stedet som skal undersøke saken nærmere, sier Ringvoll.

Følges opp

Politiinspektor Ringvoll sier at både den skadde kvinnen og politibetjent Hans A. Grongstad vil bli tatt hånd om politiets spesielle oppfølgingsprogram. Det innebærer at de tilbys hjelp og støtte på forskjellige måter for å komme gjennom den dramatiske opplevelsen så bra som mulig.

Full alarm

Det ble foretatt full utrykking da meldingen om eksplosjon kom like før klokka 14.00. Brannvesenet og sykehuset rykket ut med flere biler. Også anestesipersonell ble sendt til stedet.

Politiet i Kristiansand har vært i kontakt med personene som disponerer leiligheten. Ingen av dem er mistenkt for noe i forbindelse med eksplosjonen.

eivind.pedersen@dagbladet.no

KOLLEGA: Politibetjent Hans A. Grongstad var tydelig rystet da han like etter eksplosjonen fortalte sine kolleger om hva som skjedde da hans kvinnelige makker ble skadet i en eksplosjon i blokkleiligheten de ransaket. Grongstad ga kvinnen førstehjelp for brannskadene inntil han fikk assistanse.
FULL UTRYKNING: Politi, ambulanser og brannvesen rykket ut til leiligheten etter at det ble meldt om eksplosjon og at en kvinnelig politibetjent var skadet.