Rystet likestillingsdirektør

Likestillingsdirektør Mona Asp-Larsen:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når voksne, kjente mennesker uttaler seg slik Schanche nå har gjort, blir jeg helt satt ut. Man begår et overgrep når man har sex med barn. Det er maktmisbruk overfor en svakere part, og det skal han ikke bagatellisere, sier en rasende Asp-Larsen.

- Carl I. Hagen mener det er humoristisk ment?

- Dette har ingen ting med humor å gjøre. Spør heller hvordan den svakeste parten i Søviknes-saken, jenta som opplevde overgrepet, har det. Hva må ikke hun føle når hun ser slike ytringer på trykk, sier Asp-Larsen.

Likestillingsdirektøren mener at Martin Schanche - og andre politikere - har et helt spesielt ansvar.

- Politikere og menn med makt må i møte med unge jenter tenke grundig over den maktmessige ubalansen, sier hun, og nevner Søviknes som et eksempel på en mann som ikke skjønte dette.

Asp-Larsen minner om at en voksen mann med makt, og gjerne en offentlig posisjon, må være ekstra påpasselig og unngå en atferd overfor unge jenter som kan oppleves som maktmisbruk.

- Vi må også motarbeide holdninger som går i retning av å bagatellisere handlinger som i realiteten er overgrep mot unge jenter. Det er dette Martin Schanche gjør når han uttaler seg slik han gjør. Og for et kvinnesyn han har! Det er virkelig helt forferdelig, sier likestillingsdirektør Mona Asp-Larsen.