Zelenskyj:

- Rystet over FN

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at Ukraina ikke får nok internasjonal hjelp etter demningskollapsen sør i landet tirsdag.

RYSTET: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at FN og Røde kors kunne ha bidratt mer for å hjelpe etter demningskollapsen i Kherson-regionen. Foto: NTB
RYSTET: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at FN og Røde kors kunne ha bidratt mer for å hjelpe etter demningskollapsen i Kherson-regionen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er umulig å si hvor mange som vil dø uten hjelp etter demningskollapsen i de russisk-okkuperte områdene, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj onsdag kveld i en uttalelse, ifølge Reuters.

Tidlig tirsdag morgen norsk tid ble den 30 meter høye Kakhovka-demningen sprengt. Den ligger på Dnipro-elva i Kherson-regionen i Ukraina.

Demningen rommer 18 kubikkilometer med vann og er viktig for Ukrainas vannforsyning. Til sammenligning rommer Norges største demning, Storglomvatn, 3,5 kubikkilometer.

22 000 mennesker trues av oversvømmelse, og flere tusen personer er nå på flukt. I enkelte områder kommer ikke redningsmannskapene fram.

I et intervju med den tyske avisa Bild sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at han er rystet over manglende hjelp fra FN og Røde kors etter demningskollapsen.

Ifølge AFP News har Zelenskyj sagt i en telefonsamtale med den franske presidenten Emmanuel Macron at det haster med å få hjelp etter demningskollapsen.

Macron sier at han fordømmer disse grusomme handlingene. Innen få timer vil den franske presidenten sende krisehjelp til Ukraina for at befolkningen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer