Trump-ransakelsen

- Så alt på kamera

Donald Trump benekter rapporter om atomvåpendokumenter. Samtidig kommer advokaten hans med oppsiktsvekkende opplysninger om ransakelsen.

NANCY PELOSI: Den amerikanske kongresslederen Nancy Pelosi møter pressen i Washington D.C. Video: Re... Vis mer
Publisert

Ransakelsen av tidligere president Donald Trumps herskapshus Mar-a-Lago i Florida har sendt sjokkbølger gjennom USA denne uka.

Etter ransakelsen mandag har justisminister Merrick Garland blitt nødt til å svare for bakgrunnen. Det er likevel ikke kjent konkret hva FBI og Justisdepartementets lette etter i huset.

The Washington Post skriver at kilder sier agentene så etter graderte dokumenter knyttet til atomvåpen.

- Bløff, bløff, bløff

Det benekter Trump selv.

I TRØBBEL: Donald Trump har flere pågående etterforskninger mot seg. Foto: AP Photo/Julia Nikhinson
I TRØBBEL: Donald Trump har flere pågående etterforskninger mot seg. Foto: AP Photo/Julia Nikhinson Vis mer

- Det om atomvåpen er bare tull, akkurat som Russland, Russland, Russland. Russland var bløff, riksrett var bløff og Mueller-etterforskningen er bløff, skriver han på sitt eget nettsted Truth Social.

Han slakter også FBI for at hans advokater ikke fikk være med på ransakingen.Han anklager i tillegg agenter for å ha kunne plantet bevis i herskapshuset Mar-a-Lago

Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago.

- Så alt på kamera

FBI slo til mot boligen da eks-presidenten var i New York. En av Donald Trumps advokater, Christina Bobb, hevder at den tidligere presidenten og hans familie fulgte ransakelsen fra New York via overvåkingskamera.

RANSAKELSESORDRE: Dagbladets USA korrespondent Vegard Kvaale kommenterer uttalelsene til USAs justisminister Merrick Garland. Reporter: Vegard Kvaale. Programleder: Vegard Krüger Vis mer

Det skriver The Independent.

- De så faktisk hele greia. De vet mer om det som skjedde på innsiden av boligen enn jeg gjør, sier hun på det konservative TV-programmet Real America's Voice.

Hun ble deretter spurt om FBIs rapporter, som angivelig sier at overvåkingskameraene ble slått av.

- De gjorde det. I begynnelsen. Men de ble fortalt at de faktisk ikke trengte å gjøre det, så de slo dem på igjen etter kort tid, svarte hun.

I kjølvannet av ransakelsen av Trumps hjem i Florida, har USAs justisminister Merrick Garland bekreftet at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer