Så anstendig, så Høyre. Så feilslått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er et bilde som har bitt seg fast. Erna Solberg og Siv Jensen i Stortingets vandrehall omringet av journalister og kameraer. Jonas Gahr Støre har akkurat fortalt pressen, hvorfor Norge avslår Natos ønske om norske spesialstyrker til Afghanistan. Jensen liker dårlig at utenriksministeren informerer pressen før utenrikskomiteen. Hun liker det så dårlig at hun rasende skjeller ut en beklemt Støre for åpen mikrofon.

I’m deeply shocked! erklærer Jensen.

Så snur hun på hælen og marsjerer bort derfra, mens hun bjeffer over skuldra: Kom, Erna, så skriver vi et brev!

Solberg, som knapt har sagt et ord under hele den opphetete seansen, følger lydig etter. Få bilder kunne illustrert bedre det endrete styrkeforholdet mellom de to høyrepartiene, eller hvorfor Jensen stiller Solberg i skyggen.

Rettferdig? Kanskje ikke. Noen vil si Jensen oppførte seg bøllete og mistet hodet, mens Solberg holdt sitt kaldt. Likevel etterlot episoden et inntrykk av Høyre som haleheng til Frp, og Jensen som sjefen.

Tre år er gått siden den gangen og inntrykket er bare forsterket, tross at Høyre hadde en enestående sjanse til å gjenvinne en smule balanse da finanskrisen sprakk i fjor høst. I to sekunder kunne Høyre-politikere raljere over Frp’s uansvarlige økonomiske politikk og tøylesløse markedstenkning før Frp igjen sto fram som det mest tydelige og ikke minst friskeste alternativet til de rødgrønne, i den grad at finanstopper startet en støttekampanje for partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer