Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Så bare en som stakk

Vennen som var sammen med Benjamin da han ble drept, og selv unnslapp nynazistene, vitnet i retten i dag. Han så bare at Joe Erling Jahr stakk Benjamin med kniv. Men Ole Nicolai Kvisler var svært sentral i det som skjedde forut for selve drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benjamins bestevenn er selvsagt fortsatt preget av det som skjedde utenfor Spar-butikken på Holmlia 26. januar i år.

Men 17-åringen var stø og sikker da han forklarte seg om hendelsesforløpet.

Han skildret hvordan han og Benjamin ble oppmerksom på bilen, at de la merke til at sjåføren var snauklipt på hodet, hvordan de passerte bilen for å gå hjem, at de været fare, og hvordan de prøvde å unnslippe da Jahr og Kvisler begynte å løpe etter dem.

Kameraten kom seg unna, men han observerte likevel hva som skjedde med bestevennen.

- Først fikk passasjeren i bilen (Jahr, red.anm.) tak i Benjamin, men han kom seg løs og løp videre.

- Vi løp videre, og da jeg snudde meg igjen så jeg at både sjåføren og passasjeren (Kvisler og Jahr) hadde fått tak i ham. Men Benjamin kom seg løs igjen.

- Da jeg snudde meg igjen, hadde passasjeren klart å stenge veien for Benjamin. Sjåføren hadde presset ham opp mot et gjerde. Benjamin prøvde å hoppe over gjerdet, men sjåføren fikk på en måte tak i ham slik at Benjamin ikke fikk fullført hoppet og landet feil. På magen.

Hogg med kniv

- Da kom passasjeren og satte seg oppå Benjamin og begynte å hogge ham med kniv. Når jeg sier hogge, så er det fordi det ikke så ut som slag. Han holdt noe og hogg.

- Da løper sjåføren tilbake til bilen og når passasjeren er ferdig, går han også tilbake til bilen. Bilen begynner å kjøre. De kjører så nær Benjamin at jeg trodde de skulle kjøre på ham. Jeg så at Benjamin reiste seg opp og prøve å løpe. Men han falt sammen og ble liggende stille.

- Da bilen hadde kjørt løp jeg ned til Benjamin. Jeg hørte ham puste to ganger, så ble det stille. Jeg fant ingen puls, forklarte kameraten.

På vei hjem

Benjamin og kameraten hadde begge ifølge vitnet småkranglet med foreldrene sine for å få møtes så seint på kvelden (ca. 23.20).

- Vi var bestekamerater, var sammen nesten hele tiden. Denne dagen hadde ikke Benjamin vært på skolen. Han ringte meg klokken 22.00 og ville at vi skulle møtes. Etter litt fram og tilbake ble vi ved 23-tida enige om å møtes ved Spar-butikken.

- Vi skulle bare prate en ti minutters tid og se hverandre den dagen også. Vi var allerede ferdige og i gang med å gå hjemover da denne bilen dukket opp, forklarte Benjamins besteven.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!