«Så billig at de burde ha skjønt at det var useriøst»

NHO-direktør er oppgitt over vaskingen av Statsministerens kontor og Forsvarsdepartementet.

REAGERER: Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service, er lite imponert over renholdsavtalen som Forsvarsbygg har inngått. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
REAGERER: Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service, er lite imponert over renholdsavtalen som Forsvarsbygg har inngått. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Etter hva jeg forstår har Forsvarsdepartementet inngått en avtale som er 40 prosent lavere enn forrige renholdsfirma. Det er så billig at de burde skjønt at det var useriøst, sier Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service.

Bryter loven Dagbladet avslørte i forrige uke at renholdfirmaet Abo Renhold som vasker en rekke sentrale bygninger for Forsvarsbygg, blant annet Statsministerens kontor, har brutt arbeidsmiljøloven. 

Renholderne har ikke fått overtidsbetalt, til tross for at enkelte har jobbet mer enn tolv timer i døgnet og over hundre timer ekstra i løpet av én måned.

Jakter laveste pris - Jeg må si jeg er overrasket og fortvilt over at selv statlige representanter inngår sånne avtaler, sier Petter Furulund.

- Slike forhold oppstår fordi kunder jakter laveste pris og leverandører ikke helt vet hva de begir seg inn i av forpliktelser.

- Ensidig fokus på laveste pris har vært en trussel for fag og omdømme siden jeg startet med renholdsbransjen i 1986, sier NHO-direktøren.

Tredje størst Petter Furulund har bygd opp NHO Service fra grunnen.- Vi er nå den tredje største landsforening i NHO organiserer en rekke bransjer som kjennetegnes ved sin personalintensitet. Ofte er 70-80 prosent av omsetningen knyttet til personkostnader, sier Petter Furulund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer