«Så ble det altså blåmandag, på en tirsdag»

Det er over for Inga Marte Thorkildsen på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs nestleder Inga Marte Thorkildsen greide ikke å få nok oppslutning i hjemfylket Vestfold. Under hele valgnatta i går var det knyttet stor spenning til om Thorkildsen skulle greier å klamre seg fast til en stortingsplass for SV.

Holdt ikke Det holdt ikke, selv om SV karret seg så vidt over den magiske sperregrensa og fikk 4,1 prosent, og ender opp med det som trolig blir syv mandater.

På sin egen facebook-side i dag skrev Thorkildsen følgende:

- Så ble det altså blåmandag, på en tirsdag. Heldigvis fikk ikke Høyre og FrP rent flertall alene og heldigvis kom SV over sperregrensa, skriver hun.

- Full av følelser Helt til midnatt var det fortsatt usikkert om Thorkildsen var inne på Stortinget. Det var en følelsesladd og sterkt urolig politikere som Dagbladet snakket med på DBTV på tampen av SVs valgvake. Se klipp fra intervjuet her.

UTE AV STORTINGET: SVs barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen må si fra seg både statsrådjobben og stortingsplassen som en følge av SVs dårlige valgresultat. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
UTE AV STORTINGET: SVs barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen må si fra seg både statsrådjobben og stortingsplassen som en følge av SVs dårlige valgresultat. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Innrømmer glatt at jeg er full av følelser i dag. Skulle så gjerne ha fortsatt, men folket ville det annerledes. Heldigvis er SVs nye stortingsgruppe en slagkraftig gjeng og jeg tror og håper at mange mennesker kommer til å ville engasjere seg i tida som kommer. Tusen takk til alle som jobba som bare rakker'n og gjorde at SV klarte seg, skriver Thorkildsen på facebook-sida si.

- Takk til alle som har sendt heiarop og skrevet så mye fint. Jeg er stolt og takknemlig og glad fordi så mange bryr seg om de mest sårbare i samfunnet. Dere gir meg trua.