Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sa BØ til storbankene

Det var Bø i Telemarks dag på rentemarkedet i går. Mens storbankene ikke klarte å bestemme seg, sa Bø Sparebank «bø» med kutt på hele 0,75 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først seinere på dagen kom Sparebanken NOR, DnB og Kredittkassen etter - men bare med 0,5 prosent. Flere banker vil vente helt til neste uke for å se om renten skal enda lenger ned.

I går hadde alle Norges små og store banksjefer ett enkelt spørsmål å finne svar på: Når, og hvor mye, skal vi kutte rentene?

- Her hos oss har vi bare ventet på et signal fra Norges Bank. Da det kom, var det lett å bestemme seg, sier banksjef Herbjørn Steinsvik i Bø Sparebank. Med gårsdagens kutt kan han skryte av en boliglånsrente på 7,95 prosent.
I Norges Eiendomsmeglerforbund er direktør Finn Tveter usikker på hvor mye rentekuttene vil bety for boligprisene:

- Vi har allerede hatt en prisoppgang i januar. Det er mulig at folk allerede har regnet med en viss rentenedgang, sier direktør Tveter.

- En halv prosent betyr vel heller ikke så mye i seg selv. Men fester det seg en tro blant folk på enda større kutt, kan vi nok få et mye mer aktivt boligmarked om ikke så lenge, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media