Eksperter frykter storkrig:

Så bra kan det hele ende

Mens situasjonen og spillet rundt Syria beskrives som skremmende, er det fortsatt enkelte lyspunkt.

ISFRONT: Presidentene Donald Trump og Vladimir Putin møttes i Vietnam høsten 2017. Når er konflikten blitt så spent at Trump selv hevder at forholdet til Russland er verre enn noensinne, «og det inkluderer Den kalde krigen». Det finnes likevel håp om at de to finner en løsning begge kan være fornøyd med, mener flere eksperter Dagbladet har snakket med. Foto: Jorge Silva / AP / NTB Scanpix
ISFRONT: Presidentene Donald Trump og Vladimir Putin møttes i Vietnam høsten 2017. Når er konflikten blitt så spent at Trump selv hevder at forholdet til Russland er verre enn noensinne, «og det inkluderer Den kalde krigen». Det finnes likevel håp om at de to finner en løsning begge kan være fornøyd med, mener flere eksperter Dagbladet har snakket med. Foto: Jorge Silva / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går rykket Donald Trump nok en gang ut på Twitter for å kommentere de siste dagers hendelser.

Både USA og Frankrike har gjort det klart at de vurderer rakettangrep på Syria, som svar på det antatte giftangrepet lørdag. Trump har flere ganger hintet til at det kan være nært forestående, men med gårsdagens melding skapte Trump forvirring:

- Jeg har aldri sagt når et angrep på Syria vil finne sted. Det kan skje veldig snart, eller ikke så snart i det hele tatt! skriver Trump.

Meldingen tolkes av flere som at USAs president vil ta tiden til hjelp for å finne en militær strategi som vil gjøre minst mulig sikkerhetspolitisk utslag.

- For å finne en løsning bør man få til en større konferanse, hvor alle parter møtes og forhandler fram noe de alle kan leve med. Men det krever at noen beholder roen, mener Ståle Ulriksen, forsker ved Sjøkrigsskolen.

- Går oftest bra

Anders Romarheim, førsteamanuensis ved Institutt for forsvarsstudier, mener det beste scenarioet er at et amerikanskledet angrep ikke rammer russiske tropper eller sivile.

- Og at man ikke får en motreaksjon fra Russland, som følge av at angrepet holder såkalt høy legitim standard, sier han og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer