Så dårlig er kombinasjonen stålkantski og hundebein

Veterinær med advarsel på Facebook.

STÅLKANTSKADE:  Denne hunden fikk kjenne eierens stålkant, noe som garantert var smertefullt. Nå advarer veterinær hundeeiere mot stålkantski. FOTO: Veterinærkontoret i Førde
STÅLKANTSKADE: Denne hunden fikk kjenne eierens stålkant, noe som garantert var smertefullt. Nå advarer veterinær hundeeiere mot stålkantski. FOTO: Veterinærkontoret i Førde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Påska er godt i gang! Da slår det aldri feil, noen hunder får virkelig kjenne på den nyslipte stålkanten på en moderne fjellski».

Slik starter innlegget som veterinær Terje Negard har lagt ut på Veterinærkontoret i Førde sin Facebook-side. Og bildet levner ingen tvil om at møtet med den nyslipte stålkanten må ha vært ekstremt ubehagelig for hunden.

«Denne hunden, som måtte innom oss for noen dager siden, hadde blitt utsatt for en aldri så liten skrens. Det skjedde i løpet av brøkdelen av et sekund. Bakbeinet på samme side så likt ut. Eier syntes det var en god idé at vi la ut dette bildet til skrekk og advarsel», skriver Negard.

- Skal så lite til Til Dagbladet forteller Negard at denne typen skader på hunder er noe han ser hvert eneste år.

- Jeg holder til på Vestlandet og her er jo ikke terrenget helt horisontalt. Dermed er stålkantski noe mange har, så disse skadene ser vi hvert år, forteller Negard.

Veterinæren forteller at han la ut et lignende innlegg i fjor, men at han ikke har opplevd maken til respons tidligere. Torsdag kveld, to døgn etter at han la ut innlegget, er det delt over 1000 ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer