Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så dårlig er kombinasjonen stålkantski og hundebein

Veterinær med advarsel på Facebook.

STÅLKANTSKADE:  Denne hunden fikk kjenne eierens stålkant, noe som garantert var smertefullt. Nå advarer veterinær hundeeiere mot stålkantski. FOTO: Veterinærkontoret i Førde
STÅLKANTSKADE: Denne hunden fikk kjenne eierens stålkant, noe som garantert var smertefullt. Nå advarer veterinær hundeeiere mot stålkantski. FOTO: Veterinærkontoret i Førde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Påska er godt i gang! Da slår det aldri feil, noen hunder får virkelig kjenne på den nyslipte stålkanten på en moderne fjellski».

Slik starter innlegget som veterinær Terje Negard har lagt ut på Veterinærkontoret i Førde sin Facebook-side. Og bildet levner ingen tvil om at møtet med den nyslipte stålkanten må ha vært ekstremt ubehagelig for hunden.

«Denne hunden, som måtte innom oss for noen dager siden, hadde blitt utsatt for en aldri så liten skrens. Det skjedde i løpet av brøkdelen av et sekund. Bakbeinet på samme side så likt ut. Eier syntes det var en god idé at vi la ut dette bildet til skrekk og advarsel», skriver Negard.

- Skal så lite til Til Dagbladet forteller Negard at denne typen skader på hunder er noe han ser hvert eneste år.

- Jeg holder til på Vestlandet og her er jo ikke terrenget helt horisontalt. Dermed er stålkantski noe mange har, så disse skadene ser vi hvert år, forteller Negard.

Veterinæren forteller at han la ut et lignende innlegg i fjor, men at han ikke har opplevd maken til respons tidligere. Torsdag kveld, to døgn etter at han la ut innlegget, er det delt over 1000 ganger.

- Det skal så lite til før dette skjer. Det går så fort at man ikke tror det før man har opplevd det. Det er derfor vi la det ut også, og i kommentarfeltet er det jo over hundre kommentarer, så det er tydeligvis noe som engasjerer, sier Negard.

- Bannlyst med stålkant Veterinæren driver selv med jakthundtrening, og beskjeden hans er klokkeklar: Stålkantski og hund er en elendig kombinasjon.

- I fuglehundmiljøet er det bannlyst med stålkant, sier Negard.

Han sier at det finnes utmerkede ski, som ikke har stålkant, som egner seg like godt i litt ulendt terreng.

- Det er uansett ikke stålkantene som er avgjørende. Det er bindingene og høye støvler som har mest å si. Stålkantene er nesten unødvendige, fastslår veterinæren.

Og når det gjelder hunden som er avbildet, så går det etter forholdene greit med den.

- Funksjonelt sett er hunden ok. Den blir i alle fall det etter hvert, sier Negard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media