Så datteren bli skutt og drept

Shiri Shefi og hennes tre små barn lå intetanende i senga. Så dukket palestinske attentatmenn opp og skjøt senga full av kuler. Lille Danielle (5) lå livløs igjen. - Kona så Danielle trekke sitt siste pust, sier pappa Jakob Shefi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shefis sønner på ett og fire år slapp unna attentatmennene, som var forkledd som israelske soldater.

- Shiri skjøv barna under senga. Hun sa «Vær stille og ikke gråt sånn at de ikke kommer tilbake», sier faren, som var i synagogen da attentatet skjedde i bosettingen Adora like utenfor Hebron klokka 09.

Fire personer ble drept og sju skadd i attentatet.

Mennene gikk først inn i et hus hvor et ektepar lå og sov. Kona ble drept og mannen alvorlig skadd. Deretter gikk de inn i nabohuset hvor familien Shefi lå og sov. Etter å ha drept Danielle, skjøt mennene vilt rundt i gatene. Så flyktet de.

Den israelske hæren drepte i går en væpnet palestiner nord for byen Tufah. Sikkerhetskilder sier ifølge avisa Haaretz at de regner med at mannen var en av de ansvarlige for attentatet.

Ifølge BBC kaller en israelsk talsmann for regjeringen attentatet for en del av «en pyramide av terror» ledet av palestinernes leder Yassir Arafat.

Israelske myndigheter vil trolig bruke attentatet til å fortsette sine aksjoner i de palestinske områdene. I går evakuerte de palestinske myndighetenes sikkerhetsfolk i Hebron sine bygninger i frykt for angrep fra israelerne.

Også i går var det skyting utenfor Fødselskirken i Betlehem, som har vært omringet av israelske stridsvogner i 25 dager. Israelske og palestinske forhandlere fortsetter i dag forhandlingene for å få slutt på den væpnede stillingskrigen i og rundt kirken, opplyste kilder på israelsk og palestinsk side i går.

FNs generalsekretær, Kofi Annan, gikk i går med på å utsette FNs faktasøkende gruppe i Jenin med en dag. Israelerne har lovet at de i dag avgjør om de vil samarbeide med gruppen. Men det er usikkert om israelerne godkjenner gruppen selv om Annan har med to militære eksperter som rådgivere. Godkjenner ikke Israel FN-gruppen har de truet med å nekte dem å reise inn i Jenin.

I SORG: Ekteparet Shiri og Jakob Shefi, her på et sykehus sør i Israel, er sønderknuste etter at deres datter ble drept av palestinere i går morges. Attentatmennene var forkledd som israelske soldater, og skjøt vilt rundt seg før de flyktet.