TERRORTILTALT: Dette bildet viser Martin Schibbye (t.v.) og Johan Persson i Etiopia før de ble pågrepet. Rettssaken mot de to fortsetter i dag. Foto: Privat/Expressen
TERRORTILTALT: Dette bildet viser Martin Schibbye (t.v.) og Johan Persson i Etiopia før de ble pågrepet. Rettssaken mot de to fortsetter i dag. Foto: Privat/ExpressenVis mer

- Sa de var her for å trene rebeller

Angivelig filmbevis mot terrortiltalte svenske journalister i Etiopia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskene påstås å ha trent med skytevåpen sammen med terrorstemplede opprørere. Filmen som angivelig viser dette, skulle trolig legges fram i retten i løpet av tirsdagen.

Les også: - Martin og Johan ble skutt under pågripelsen.

Forsvarerne kommer til å be om å få granske filmen, men det er uklart om de vil få lov til dette. Aktoratet mener at det også finnes skriftlig bevis for at svenskene har gjort seg skyldig i terror.

Aktoratet hadde tirsdag innkalt fire vitner, men det var usikkert om alle ville møte. En av dem, en etiopisk soldat, hevdet under sin forklaring at svenskene hadde fortalt ham at de var i Etiopia for å organisere og trene opprørsgruppa Ogaden National Liberation Front (OGADEN).

Martin Schibbye reagerte med hoderysting på forklaringen.

Både amerikanske og tyske diplomater var tirsdag til stede i rettssalen, ifølge Dagens Nyheter.

- Det er viktig for USA å være til stede ved en rettssak som handler om pressefrihet, sier Ian Mackenzie ved USAs ambassade i Addis Abeba til avisa.

Persson og Schibbye har innrømmet at de tok seg inn i Etiopia på ulovlig vis, men de avviser terroranklagene.

(NTB)