Abbasi-familien håper på ny sjanse i Norge

- Sa det var bedre om de drepte oss

I går fikk Yasin Abbasi (22) vitnemålet fra videregående skole. Nå håper han at UNE vil behandle familiens sak på nytt - og gi dem opphold.

TILBAKE I TRONDHEIM: Yasin Abbasi (22) forteller om sine verste døgn. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): For akkurat to uker siden gikk Yasin Abbasi (22) og en venn hjem fra nattjobben på SuperHero Burger i Trondheim. Ute i gata sto en rekke menn. De la Yasin og vennen i bakken og satte på håndjern.

- Jeg trodde det var en gjeng som ville slåss eller drepe folk. Men etter en stund fortalte de at de var politi og jeg skjønte at de ville sende oss ut av Norge, forteller Yasin Abbasi.

- Skyt meg, drep oss

Tre dager etter havnet historien om uttransporteringen av Abbasi-familien i nyhetsbildet: Mor Atefa Rezaie besvimte da politiet kom for å hente dem klokka fem på natta. Hun var bevisstløs fra Trondheim, via Røros, Oslo og til Istanbul. Der ble det bestemt at hun ble for syk, og ble sendt hjem til Norge.

Yasin Abbasi var da alene med mora, mens søsknene var på hotell. «Mor skal til Oslo. Dere skal til Kabul», var beskjeden.

- Forferdelig. Jeg sa til dem at det var bedre om de skjøt og drepte oss. Vi kunne ikke bli skilt sånn. Mamma var bevisstløs. Ehsan og Taibeh var et annet sted, og jeg skulle snart være den som var ansvarlig for dem i Afghanistan, et land vi ikke kjenner, sier Abbasi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer