Så «dødskortet»

Tre dager før Gry ble drept, ringte hun spåkone Eva Nyberg for å få vite hva framtida ville bringe. Spåkona fikk opp «dødskortet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): - Kortet betyr ikke nødvendigvis at noen skal dø. Det kan også stå for at det vil skje en stor forandring, forklarte Eva Nyberg i Agder lagmannsrett i går.

Aktoratet fører spåkona som vitne for å underbygge at Gry hadde et hemmelig kjæresteforhold til Gamals unge nevø, Arkan.

Betydelig yngre

- Jeg så et trekantforhold. Da jeg spurte om den ene var betydelig yngre, svarte Gry bekreftende og med en spesiell latter, sa Nyberg.

Gry ville vite om hun ble gjenforent med den unge mannen - og fikk nei til svar.

Gamal Hoseins forsvarer, advokat John Christian Elden, sår tvil om det virkelig var Gry som ringte til spåkona. Han mener at påtalemyndigheten kommer til kort ved å ta i bruk spådomskunst i sin bevisførsel.

Tok kontakt

Eva Nyberg tok selv kontakt med politiet da hun ble kjent med drapet på den 28 år gamle tobarnsmoren i Skien. Etter at hun vitnet i tingretten og fikk bred medieomtale, har virksomheten hennes blomstret kraftig opp.

Nå er den tidligere sekretæren spåkone på heltid. Skjebnen til Gry har gått sterkt inn på den 56 år gamle kvinnen. Etter forklaringen i retten i går la hun ned blomster på Grys grav på kirkegården i Kilebygda utenfor Skien.

Utfallet av rettssaken mot Gamal Hosein vil hun ikke spå.

<!--BTEK0--> SIKKER: Eva Nyberg er sikker på at det var Gry Hosein hun spådde. I går vitnet hun i retten.