Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så du denne Ford'en på E18 i natt?

Klokka 03.39 smalt det i venstre side. Politiet i Asker og Bærum trenger tips.

 FEM ALVORLIG SKADD:  Denne Ford stasjonsvogna kom inn på feil side av  E18 nær Høvik i natt før klokka 03.39. Politiet trenger tips. FOTO: DANIEL LAABAK.
FEM ALVORLIG SKADD: Denne Ford stasjonsvogna kom inn på feil side av E18 nær Høvik i natt før klokka 03.39. Politiet trenger tips. FOTO: DANIEL LAABAK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Har du sett denne grønne Ford Fokus stasjonsvogna på eller ved E 18 i natt, like før klokka 03.39 og høyst sannsynlig mellom Asker og Bærum? 
Da vil politiet i Asker og Bærum gjerne ha tips til telefon 02800 for å oppklare en av de sjeldne møteulykkene på en av Norges mest trafikkerte veier.
Fem menn i alderen 17 til 33 år er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Den Spydeberg-registrerte stasjonsvogna med to menn kjørte på feil side av veien i retning Oslo og frontkolliderte med en personbil nær Essostasjonen på Ramstadsletta på Høvik. I den satt tre unge menn fra Rogaland.

- Det er høye og tette midtdelere i lange strekninger, som det er umulig å kjøre over. Derfor må bilen ha kommet inn i feil påkjøring til E18, sier operasjonsleder Arild Bakken i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.
Tilstanden alvorligI natt var tilstanden kritisk for en av de to mennene i stasjonsvogna. Nå er tilstanden bedret til «alvorlig, men ikke livstruende».
Det samme gjelder de andre fire.

Fire av  de skadde er innlagt på Ullevål universitetssykehus, den femte på Bærum sykehus.

En sjelden gang i blant får politiet melding om biler som kommer ut på E18 feil side av autovernet.

Kan ikke huske sistMen operasjonsleder Bakken kan ikke huske forrige at slike livsfarlige sjåførtabber har ført til ulykke som i natt.

- Selv om dette skjedde midt på natta, er det alltid noen på veien her. Ulykkesbilen kan teoretisk ha kjørt på feil fra Asker, men det har sannsynligvis skjedd nærmere ulykkesstedet. Vi fikk bare en telefon før det smalt. Derfor tror vi ikke den har vært lenge i feil kjørebane. Det vil vi gjerne ha tips om, sier operasjonsleder Bakken.

De to nærmeste påkjøringene til ulykkesstedet er på Blommenholm og i Sandvika

Den første og eneste telefonen kom til politiet klokka 03.39.

- En bilfører fortalte at han holdt på å kollidere like før. Mens han snakket med oss, så han røyk i speilet. Det var kollisjonen sier Bakken.

Politiet har fått kontakt med de to mennene i stasjonsvogna i dag, men de har vært for svake til å forklare hva som skjedde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!