PÅ LET: Knut Jørgen Røed Ødegaard vil ha hjelp til å lete etter etter meteoritter som falt ned over Østlandet. Foto: Jørn H.Moen/Dagbladet
PÅ LET: Knut Jørgen Røed Ødegaard vil ha hjelp til å lete etter etter meteoritter som falt ned over Østlandet. Foto: Jørn H.Moen/DagbladetVis mer

Så du en slik tirsdag forrige uke?

Astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard vil vite hvor den landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard håper å få tak i flere som kan ha sett lysglimt på himmelen tirsdag kveld i forrige uke.

Den kjente, og svært så entusiastiske, astronomen trenger hjelp i jakten på meteoritter som har falt fra oven. Tirsdag 2. mars klokken 20.17 skjøt en ildkule over vinterhimmelen. Fenomenet kunne sees fra størstedelen av Sørøst-Norge, samt Sør-Sverige og Danmark.

I kjølvannet av dette ble meteoritter, rester av stein fra verdensrommet, spredt over det sørlige Østlandet, og det er disse Røed Ødegaard vil ha hjelp til å få tak i.

Så langt har han fått inn flere hundre tips, men han trenger flere for å finne ut nøyaktig hvor meteorittene landet. Det er spesielt observasjoner i et område som dekker Moss, Vestby, Drøbak, Røyken, Spikkestad, Hurumlandet, Svelvik, Sande, Holmestrand og Horten, som er interessante.

Røed Ødegaard har lagt ut informasjon om ildkulen på nettstedet bangirommet.no. Han ber folk være oppmerksomme på steiner som ligger for seg selv på veier og parkeringsplasser eller på isen i tillegg til å melde fra dersom de har sett noe på himmelen den aktuelle kvelden.

(NTB)


Denne ildkulen ble fotografert av Arne Danielsen for noen år siden. Den var blant de sterkeste ildkulene som er fotografert.
Foto: Arne Danielsen
Denne ildkulen ble fotografert av Arne Danielsen for noen år siden. Den var blant de sterkeste ildkulene som er fotografert. Foto: Arne Danielsen Vis mer