Så du ham med denne veska?

Politiet er sikre på at den drepte språkeksperten Knut Kristiansen (71) var i live søndag 4. juli. Han ble trolig drept samme dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble sist sett på sin arbeidsplass ved Institutt for østeuropeiske og orientalske studier på Universitetet i Oslo 3. juli.

Kristiansen kom ikke til et møte med sine kolleger om formiddagen 5. juli. Da var han trolig drept. Kristiansen ble funnet drept og maltraktert i sin leilighet på Sandaker 20. juli, og hadde da ligget død i to uker.

I leiligheten fant etterforskerne Kristiansens særegne veske som han alltid hadde med seg. I veska lå det en avis fra 4. juli. Avisa ble trolig kjøpt på Oslo S.

Faste vaner

- Kristiansen hadde, som mange eldre, faste rutiner. Han pleide å spise frokost på Halvorsens Conditori i Prinsens gate i Oslo sentrum hver dag mellom halv ni og halv ti. Deretter tok han T-banen eller trikken til jobben på Blindern, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

- Når bakeriet var stengt på søndager, pleide han å spise på kafeene La Baguette eller Caroline på Sentralbanestasjonen. Vi tror han har spist her om morgenen 4. juli, men vet ikke noe om hans bevegelser videre denne dagen, sier Abrahamsen.

Politiet er nå svært interessert i å komme i kontakt med vitner som har sett Kristiansen på Oslo S denne dagen.

- Vi ønsker å vite om han var der alene eller om han forlot stedet sammen med andre personer, sier Abrahamsen.

Dagen etter?

Betjeningen på Kristiansens stamkafé i Oslo, Halvorsens Conditori, mener bestemt at de så ham sist mandag 5. juli mellom klokken 8.00-9.00.

Politiet er kjent med opplysningene, men ser foreløpig på kjøpet av søndagsavisen som siste livstegn fra Kristiansen.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, men har gjort en rekke tekniske funn i Kristiansens leilighet på Sandaker i Oslo. I følge NTB er et tjuetalls personer er avhørt i saken.

Politijakt

Taktiske etterforskere fortsatte i går undersøkelsene i den dreptes leilighet. Politiet vil ikke opplyse om døra til leiligheten var låst da liket ble funnet.

Var den låst, kan det bety at drapsmannen kjente Kristiansen så godt at han fikk tilgang til en nøkkel.

Dette kan bli et meget sentralt tema i etterforskningen.

- Vi vet ikke om drapsmannen har kommet på besøk til Kristiansen eller tatt seg inn i leiligheten på annen måte. Vi kan ikke se bort fra at han har kjent gjerningsmannen, sier Abrahamsen.

Denne veska tilhører Kristiansen. Politiet vil snakke med folk som kan ha sett han med denne.