Så ektemannens dødskamp

KRISTIANSAND/OSLO(Dagbladet):Hjelpeløs ble den 51 år gamle svenske kvinnen vitne til at hennes tre år eldre ektemann ble kastet over bord fra seilbåten. Han ble hengende etter båten i livlinen og druknet. Det svenske ekteparet var på seiltur og befant seg åtte sjømil sør for Kristiansand da den tragiske ulykken skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dårlig vær og fire meter høye bølger hadde den svenske kvinnen ingen mulighet til å hale mannen sin ombord igjen. Slaget var tapt.

-Det var et forferdelig syn. Den hjelpeløse kvinnen på seilbåten sto og vinket på hjelp mens hennes ektemann hang etter linen bak. Båten var helt ute av kontroll. Den lå bare og drev fra vind og vær, forteller øyenvitner på passasjerferjen MS Silvia Ana L som var på vei fra Kristiansand til Hitshals i Danmark til Dagbladet.

Det var et forferdelig vær med meterhøye bølger da passasjerferjen til Color Line med ett tusen passasjerer ombord oppfattet nødsignal. Etter ei stund greide ferjen å lokalisere båten. Men bølgene var så store at det ble umulig å sette en redningsbåt på vannet. Like etter kom et redningshelikopter. Men også det måtte gi opp å sette en mann ned. Først da redningsskøyta Old Fellow kom fram ved 16.30-tida i går ettermiddag, kunne en mann gå ombord i en gummiflåte og komme seg ombord i seilbåten.

-Kvinnen falt om halsen på redningsmannen, og knuget seg til ham. Hun var helt knust, forteller øyenvitner til Dagbladet. Kvinnen fikk i går kveld krisepsykiatrisk hjelp og ble innlagt på sykehus, sterkt forkommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer