SJOKKERTE NABOER:  Samboerparet Svein Arne Standeren og Christine Sommerfelt Alm våknet av bråk fra leiligheten i Pilestredet i natt. Da de gikk for å åpne døra til yttergangen, så de at gulv, vegger og tak var dekket av blod. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SJOKKERTE NABOER: Samboerparet Svein Arne Standeren og Christine Sommerfelt Alm våknet av bråk fra leiligheten i Pilestredet i natt. Da de gikk for å åpne døra til yttergangen, så de at gulv, vegger og tak var dekket av blod. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

Så en mann i hvit bokser som var dekket av blod

Samboerparet Svein Arne Standeren (30) og Christine Sommerfelt Alm (25) våknet av skrik og brøling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble funnet drept i en leilighet i Pilestredet 70 i natt. En annen person ble alvorlig skadd. Den antatte gjerningspersonen ble pågrepet i bakgården. Han er nå siktet for drap og drapsforsøk.

Samboerparet Svein Arne Standeren og Christine Sommerfelt Alm bor i første etasje i bygget. De våknet i natt av bråk fra den aktuelle leiligheten. Det samme gjorde deres ett år gamle sønn.

- Jeg våkna av skrik, skrål og brøling. Da sa jeg til samboeren min: «Nå er det noen som blir drept her oppe», sier Standeren til Dagbladet.

- Sjokkert Sommerfelt tok på seg badekåpa for å se hva som foregikk. Hun hørte at noen forsøkte å banke på ytterdøra til oppgangen, og åpnet døra for å se.

- Jeg så blod på vegger og gulv, og ble veldig sjokkert. Samboeren min dro meg inn igjen, og sa at vi måtte lukke døra, sier Sommerfelt Alm til Dagbladet.

De gikk bort til vinduet for å se hva som foregikk. Derfra kunne de se en person kun iført en boksershorts som sto i bakgården.

- Jeg så en mann i en hvit boksershorts som så ut som om han hadde badet i blod. Han la seg ned på bakken og pusta tungt, sier Sommerfelt Alm.

Det er uklart om dette var gjerningspersonen eller den alvorlig skadde mannen.

- Helt uventet De ringte politiet umiddelbart. Da var klokka 2.22. Da politiet ankom stedet, fant de en mann drept i leiligheten i tredje etasje. Den siktede ble funnet i bakgården.

PÅGREPET I BAKGÅRDEN:  Den antatte gjerningsmannen ble funnet av politiet i bakgården. Han opplyste om at han hadde skadd to personer. Det viste seg at den ene var drept. Foto: Hilda Nyfløt  / Dagbladet.
PÅGREPET I BAKGÅRDEN: Den antatte gjerningsmannen ble funnet av politiet i bakgården. Han opplyste om at han hadde skadd to personer. Det viste seg at den ene var drept. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet. Vis mer

Han opplyste til politiet at han hadde skadd to personer. Den ene av de to han opplyste å ha skadd, var altså død. Den andre hadde klart å rømme fra stedet i en taxi, og dro rett på legevakta. Derfra ble han sendt direkte til Ullevål sykehus. Tilstanden hans er kritisk, opplyste politiet på pressekonferansen i ettermiddag.

En fjerde person var til stede i leiligheten. Vedkommende ble brakt inn til avhør av politiet. Den drepte er den eneste som ikke bor i leiligheten.

Samboerparet sier at det har vært fest i leiligheten tidligere, men at det aldri har vært noen problemer tilknyttet de tre personene som bor der. De beskriver dem som høflige og rolige menn.

- De tilbød seg å bære varene mine inn for meg da jeg var gravid, sier Sommerfelt Alm.

- Dette er helt uventet. Det er stort sett stille og rolig i bygården, sier Standeren.