Så enkelt blir du bli snikfilmet

Med dagens teknologi innen skjult kamerautstyr er det nesten umulig å oppdage om du blir filmet.

SPIONKAMERAER: Trodde du disse gjenstandene var spionutstyr? I dag får du kjøpt skjulte kameraer og overvåkingsutstyr som ligner på alt annet enn et kamera. De rimeligste kameraene får du fra 1500 kroner og får plass under skjorta di. Her er eksempler på ulike typer. Nøkkelringer, lysbrytere, klokker og strømadaptere er noen du kan velge mellom. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
SPIONKAMERAER: Trodde du disse gjenstandene var spionutstyr? I dag får du kjøpt skjulte kameraer og overvåkingsutstyr som ligner på alt annet enn et kamera. De rimeligste kameraene får du fra 1500 kroner og får plass under skjorta di. Her er eksempler på ulike typer. Nøkkelringer, lysbrytere, klokker og strømadaptere er noen du kan velge mellom. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kan hvem som helst gå til innkjøp av skjulte spionkameraer og avlyttingsutstyr. Det florerer av ulike typer, prisene har blitt lavere og kvaliteten er bedre enn noen gang.

Du kan med andre ord aldri være helt sikker på om du blir filmet i det skjulte.

- Hvem som helst kan kjøpe og bruke skjult kamerautstyr. Dette er ikke ulovlig, men bruken er det strenge regler på, sier Frode Olafsen, daglig leder i Spy Shop.

Enkelt å få tak i Spy Shop er Norges største leverandør av skjulte kameraer og «spionutstyr». De selger alt fra rimelige klokkekameraer, til dyrt termisk overvåkingsutstyr. Kameraer til overvåking florerer også på Internett og det er enkelt å få kjøpt.

- I dag er mulighetene uendelige og du får kjøpt så og si hva du vil. Et normalt skjult minikamera ligger på mellom 1500-3500 kroner. Det koster altså ikke skjorta å leke spion, sier Olafsen til Dagbladet.

De ulike skjulte kameraene han viser Dagbladet ser ut som helt andre ting enn et kamera.

- Du kan få kameraer som ser ut som lysbrytere, nøkkelringer, skjorteknapper, kulepenner, klokker eller som en skrue i veggen. Vet du ikke om det i utgangspunktet, er det umulig å se om det er et kamera der, sier han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer