Så etter tjuvgods - fant lik

KLEPP: Helt tilfeldig la noen politifolk merke til et kumlokk som ikke var som de andre. Fastgrodd mose og gress var brutt av, det tydet på at noen nylig hadde åpnet lokket, og nysgjerrigheten ble tent hos politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kummen ble åpnet ved 11-tida i går, og sjokkerte tjenestemenn fant liket av ei kvinne. Politiet søkte etter ordinært tjuvgods og våpen, plutselig sto de overfor en rystende drapssak med ingredienser som fra en kriminalroman.

Umiddelbart ble funnet koplet til Tina-mysteriet, gåten om den savnede Tina Jørgensen (20). Hun fant sporløst fra Stavanger sentrum natt til 24. september.

I går kveld ville ikke politiet bekrefte at den døde kvinnen er Tina. Men ingen andre jenter er savnet i området, og den nære familie til Tina Jørgensen ble orientert om utviklingen i går.

I går kveld startet krimteknikere fra Kripos og flere politidistrikter sitt tunge arbeid. I et provisorisk telt som skjermet dem fra presse og skuelystne, løftet politifolkene kumlokket og startet arbeidet med å sikre spor.

Politikilder bekreftet i går kveld at de jobber ut i fra at den døde er Tina Jørgensen. Men endelig identifisering vil bli gjort tidligst i formiddag.

Den døde kroppen ble heist opp av kummen litt før klokka 01.00 i natt.

Grotesk

Mange skuelystne samlet seg i går ved Bore kirke, der liket ble funnet i en kum på parkeringsplassen. Stemningen var svært trykket, mørket la seg og regn forsterket følelsen av uhygge og avmakt.

- Makabert, grotesk, hvisket en. Jæren er bondelandet hvor plogen skjærer i feit jord, her kan mor og far la unger leke fritt til Ole Lukkøye melder seg - trodde de fleste.

Brått og brutalt har virkeligheten veltet over et folk som som er forberedt på stormkast og uår, men ikke på uforklarlige drap på uskyldige.

Noen få meter fra kirkeveggen har gjerningsmannen hatt god tid på seg og kunnet gjennomføre grusomheter med liten risiko for å bli oppdaget. Kummen ligger skjermet bak furubusker som løper i rekke langs riksveien.

Opprørt

Kirka er opplyst om natta, men ikke parkeringsplassen. Kirkegjengere parkerer bilene sine her hver søndag, ellers er plassen øde og forlatt. Folk er opprørt over at noen kan begå de verste lovbrudd vegg i vegg med ei kirke, noen meter fra kirkegården.

- Jeg har vært prest i 30 år, og slutter aldri å la meg forundre over hva mennesker kan gjøre, sukker prest Hein Steinskog i Klepp.

Nå kan politiet stå foran en formidabel oppgave med å finne en drapsmann. Kvinnen kan ha blitt drept på et helt annet sted, og bare dumpet i all hast i kummen.

Ingen vitner har sett noe unormalt ved Bore kirke. Politiet har i flere dager gjennomsøkt området på jakt etter våpen og tjuvgods. Arbeidet har vært en del av etterforskningen etter det svært brutale ransforsøket mot tre kvinner i millionærvillaen på Tjelta sist helg. Den intense saumfaringen endte i likfunnet.

Intens leiting

Tinas venner og familie har helt siden den populære kvinnen forsvant søkt etter henne i Stavangers nærområde. Ingen kunne tenke seg at den blide og ærlige jenta hadde forsvunnet av egen fri vilje, eller tatt sitt eget liv.

Stadig flere sluttet seg til gruppene som søkte etter Tina langs strender, på sjøen og i skog og mark. Mange følte med familien, og de ville vise sin medfølelse og omtanke ved å delta i leitingen.

Tina ble en person alle snakket om. Hun ble ikke glemt, sjøl om ingen nye spor ble avdekket eller nye vitner meldte seg. Gåten måtte finne et svar.

Forsvinningen engasjerte etter hvert hele Rogaland, og nylig ble det utlovet en dusør på 200000 kroner til personer som kunne gi opplysninger som førte til en oppklaring.

Mystisk sjåfør

Politiet i Stavanger har så langt ikke funnet noe som tyder på at Tina ble utsatt for en kriminell handling. Likevel funderer politet på ubesvarte spørsmål rundt Tina-forsvinningen.

En mann, politiet beskrev ham litt sleivete som «trailersjåførtype», satt i bilen sin ved Bybrua omtrent på tidspunktet da Tina sist ble observert. Vinduet i bilen var rullet ned, det så ut som om mannen ventet på noen eller observerte tilfeldige mennesker.

Flere vitner så en person som etter beskrivelsene av klær og utseende trolig var Tina, gå mot bruhodet. Noen så at hun satt og gråt på fortauskanten.

Her slutter alle spor. Bilføreren har på tross av mange etterlysninger, ikke meldt seg. Og ingen har sett Tina etter de troverdige observasjonene ved tunnelen ut mot Bybrua.

Personene som har dumpet kvinneliket i kummen ved Bore kirke, har nok trodd at de har funnet det perfekte gjemmested.

Muligens har de vært lokalkjente, men de kan også være fremmede på desperat søk etter en mørk avkrok hvor de kunne kvitte seg med en død person.

<B>KRIPOS PÅ PLASS :</B>I går startet Kripos-etterforskere arbeidet på åstedet. Politiet ville ikke bekrefte at den døde personen er Tina Jørgensen.