BRÅSLUTT: Reporteren Charlo Greene på KTVA 11 News Alaska sa opp på direkten, etter at hun avslørte seg selv som eier bak Alaska Cannabis Club: - Faen heller, jeg slutter. Vis mer

Sa «faen heller» og sluttet på direkten for å legalisere cannabis.  Nå risikerer hun over 50 år i fengsel

Avslørte seg selv som leder av cannabis-gruppe på direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Året var 2014, og det var ett av de TV-klippene som gikk verden rundt.

Det 26 år gamle nyhetsankeret Charlo Greene sto på TV-kanalen KTVA 11 News Alaska en sødag kveld.

På direkten rapporterte hun om den lovlige medisinske marihuana-gruppa Alaska Cannabis Club.

Plutselig tar sendinga en helt uventet vending.

Greene avslører på direkten at hun er leder og eier av cannabis-gruppa. Så sier hun hvordan hun vil jobbe for å legalisere marihuana og at hun dermed ikke beholde sin gamle jobb.

«Faen heller, jeg slutter».

Fått problemer

Det skapte selvsagt hodebry for hennes kolleger, som du kan se i klippet øverst i saken.

Men i etterkant har det skapt mest problemer for hovedpersonen selv.

FÅR PROBLEMER: Her fyrer Charlo Greene opp marihuana på klubben i Alaska. Nå må hun i retten. Foto: AP Photo/Mark Thiessen/NTB scanpix
FÅR PROBLEMER: Her fyrer Charlo Greene opp marihuana på klubben i Alaska. Nå må hun i retten. Foto: AP Photo/Mark Thiessen/NTB scanpix Vis mer

Den famøse hendelsen fant sted i september 2014. Charlo Greene lovet å vie all sin tid til å hjelpe folk med å skaffe marihuana lovlig.

Fra februar 2015 ble rekreasjonell marihuanabruk lovlig i Alaska. En kunne både lage, selge og være i besittelse av marihuana. Markedet var imidlertid ikke regulert for salg, og i mellomtida hadde Greenes etter hvert så kjente klubb funnet ut en måte slik at folk kunne skaffe seg rusmiddelet.

Folk kunne kjøpe medlemskap i klubben, og fikk rusmiddelet da de donerte penger.

Men, det ble aldri akseptert som en lovlig marihuana-bedrift, og det hele kan nå slå kraftig tilbake på Greene.

Flere razziaer

The Guardian meldte skriver nå at det er tatt ut tiltale mot Greene. I utgangspunktet gjaldt tiltalen åtte punkter med en strafferamme på 24 års fengsel.

Nå er det kommet seks tilleggsanklager i tiltalen, noe som betyr at Greene risikerer 54 år i fengsel for cannabisklubben.

Ifølge avisa har delstatspoliti drevet med flere undercover-operasjonser og razziaer mot klubben.

Hennes gamle arbeidsgiver KTVA skrev om en av razziaene i fjor. Da mente politiet at klubben sto bak ulovlige pengetransaksjoner, og at klubben drev med narkotikasmugling.

Politiet i Anchorage mente klubben drev med ulovlig salg av marihuana.

Deres fremste argument er at klubben begynte å selge før den statlige reguleringen var på plass. Politispanere i sivilt hadde kjøpt rusmidler ved klubben ved seks anledninger.

Greene var ikke direkte involvert i salgene, men tiltales fordi hun står som eier av klubben. Hun har nektet straffskyld i saken, og rettssaken skal etter planen opp i løpet av de neste månedene.

- Jeg blir nesten svimmel når jeg tenker på det. Det kan koste meg resten av mitt voksne liv, sier hun til The Guardian.