INTERVJU: I et svært intervju med Vanity Fair forteller nå Cohens datter om forholdet til Trump-familien. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet. Vis mer

Ivanka Trump

- Så falsk og ekkel

Samantha Cohen (24) er datteren til Donald Trumps tidligere personlige advokat Michael Cohen. I et nytt intervju forklarer hun hvorfor hun har et så dårlig forhold til presidentens datter, Ivanka.

Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Nylig kom Michael Cohen (54) ut med boka «Disloyal: A Memoir», hvor han tar et voldsomt oppgjør med sin tidligere arbeidsgiver, USAs nåværende president, Donald Trump (74).

Cohen jobbet for Trump fra 2006 til 2018 og ble beskrevet som «fikseren» hans. Lojalt sto han last og brast med Trump. Men så gikk det galt, og han ble han dømt til fengsel for å ha betalt «hysjpenger» til pornostjerna Stormy Daniels. Dette for å få henne til ikke å snakke om den angivelige utroskapsaffæren hun skal ha hatt med Trump. I tillegg ble Cohen dømt for å ha løyet til Kongressen. Nå soner han en dom på tre år i husarrest.

I et svært intervju med Vanity Fair forteller nå Cohens datter om forholdet til Trump-familien, og hvordan hun mener faren led av et slags Stockholm-syndrom overfor Trump. Hun forteller om hvordan hun mener faren nærmest falt for Trump, mens Trump hele tida behandlet faren elendig.

Blant annet beskriver hun også Trumps datter, Ivanka (38), som «iskald», «falsk» og «ekkel».

<strong>DATTER:</strong> Michael Cohen sammen med datteren Samantha (t.v.), sønnen Jake og kona Laura Shusterman dagen han ble dømt til tre års fengsel 12. desember 2018. Foto: AP Photo/Craig Ruttle
DATTER: Michael Cohen sammen med datteren Samantha (t.v.), sønnen Jake og kona Laura Shusterman dagen han ble dømt til tre års fengsel 12. desember 2018. Foto: AP Photo/Craig Ruttle Vis mer

- Ignorerte meg

Trumps datter bodde i samme Trump-bygning i New York som Cohen-familien.

- Hun ignorerte meg fullstendig dersom hun noensinne så meg. Jeg syntes alltid det var så rart fordi hun elsket faren min. Hun kom over en kveld fordi han lagde sin «berømte» lasagne, forteller Cohen.

Men når faren ikke var der, var Ivanka annerledes.

- Når vi var alene, så hun bare rett forbi meg. Én gang sladret hun på meg etter at hun så meg røyke sigaretter utenfor bygningen vår. Det var så teit, sier Cohen.

Hun forteller også at hun hadde en liten samtale med Ivanka i fjor - et par måneder før faren ble dømt.

FORSVARTE FAREN: Ivanka Trump, president Donald Trumps datter, natt til fredag på Republikanernes landsmøte. Video: AP Vis mer

- Sukkersøt stemme

- Jeg var på vei ut av bygningen. Jeg visste at hun var i byen fordi Secret Service-agentene var overalt. Jeg gikk ut av bygningen og hun sto og ventet på sjåføren sin. Hun så meg, og jeg tenkte at hun kom til å ignorere meg igjen, slik hun har gjort hele livet mitt. Men denne gangen grep hun armen min og sa: «Vi synes alle det er så fryktelig det som skjer med faren din. Våre hjerter er knust for ham. Jeg er så lei meg for at dette skjedde med dere.» - med en lys, sukkersøt stemme, beskriver Samantha Cohen til Vanity Fair og fortsetter:

- Jeg visste hvor falskt det var. Jeg har ingen anelse om hvorfor hun sa det til meg fordi jeg vet hun ikke bryr seg. Jeg vet ikke om hun prøvde å få seg selv til å føle seg bedre, eller om hun gjorde det for å vise seg fram for de andre folkene i lobbyen. Det føltes bare som noen kastet en bøtte med slim over meg fordi hun var så falsk og ekkel. Ingen brydde seg det minste om faren min og mora mi eller om broren min og meg.

Venn med Tiffany

24-åringen skal imidlertid ha utviklet et mye nærmere forhold til Trumps andre datter, Tiffany (26).

- Tiffany og jeg hadde en felles venn, og hun visste hvem faren min var fordi Trump aldri ville ha noe med henne å gjøre. Så faren min hjalp henne. Vi ble supernære venner, og når hun var i New York, gikk vi alltid ut sammen. Det er ikke noe eksplisitt hun sa til meg, men det kan ikke være enkelt hele livet å føle som du er uønsket, sier Samantha Cohen.

<strong>YNGSTEDATTEREN:</strong> Tiffany Trump sammen med faren, Melania Trump og halvbroren Barron Trump under det republikanske landsmøtet hvor Tiffany holdt en tale. Foto: Ron Sachs/Pool Via CNP / SplashNews.com
YNGSTEDATTEREN: Tiffany Trump sammen med faren, Melania Trump og halvbroren Barron Trump under det republikanske landsmøtet hvor Tiffany holdt en tale. Foto: Ron Sachs/Pool Via CNP / SplashNews.com Vis mer

Hun forteller at hun og Tiffany ikke lenger har kontakt.

- Når jeg ser henne tale på republikanernes landsmøte, så vet jeg at det ikke er noen sjanse for at hun tror på den dritten. Hun har venner som er homofile. Hun er en kvinne utdannet på et eliteuniversitet. Det er ikke noen sjanse for at hun tror noe av dette er en god idé, og faren hennes har behandlet henne som dritt hele livet.

- Hvorfor tror du hun gjør det da? spør Vanity Fair.

- Hun fikk aldri egentlig fordelene av å være et Trump-barn tidligere. Men er dette hvordan og når hun ønsker det? Å være en del av den mest forhatte familien i Amerika? svarer Cohen.

- Glødende rasist

Da Trump først kunngjorde at han stilte som presidentkandidat sommeren 2015, snakket ikke Samantha med faren sin på to-tre måneder. I talen sin omtalte Trump meksikanere som voldtektsmenn og kriminelle på et vis som mange kritikere oppfattet som direkte rasistisk.

- Før det trodde jeg ikke Trump var en glødende rasist. Men jeg innså at Trump vil bli hva som helst dersom det kan gjøre at han blir valgt. Det skremte meg, sier Samantha Cohen.

Hun forteller at hun sa til faren sin: «Dette kommer til å bli så ille, og du er gal som er en del av dette».

Nå har hun og faren funnet sammen igjen.

- Jeg er fortsatt sint. Men faren min er også min beste venn og den beste faren noensinne, sier Samantha Cohen.

- ET PROBLEM: En video av Ivanka Trump fra helgas G20-møte får internett til å koke. Dagbladets kommentator Morten Strand forklarer årsaken til problemet. Video: Instagram / elysee Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer