Drepte 59-åring i lysløype:

Så fant politiet de uhyggelige telefon­samtalene

89-åring ble oppringt av ukjent mann midt på natta. Hun hørte ham bare hviske i den andre enden.

ÅSTEDET: Her er et bilde av åstedet hvor en 20-åring drepte en 59 år gammel kvinne med kniv. Drapet fant sted i ei lysløype ved byen Ulricehamn i Sør-Sverige. Foto: Thomas Johansson / TT
ÅSTEDET: Her er et bilde av åstedet hvor en 20-åring drepte en 59 år gammel kvinne med kniv. Drapet fant sted i ei lysløype ved byen Ulricehamn i Sør-Sverige. Foto: Thomas Johansson / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var 24. oktober i fjor at en 59 år gammel kvinne ble funnet drept ved en lysløype i byen Ulricehamn i Sør-Sverige. Opplysninger fra politietterforskningen avslører at offeret neppe var tilfeldig.

Kvinnen ble drept med kniv, før hun ble forsøkt gjemt bort under kvister og mose. Politiet sto helt uten ledetråder i starten, men klarte ved hjelp av DNA-spor å finne fram til gjerningspersonen etter tre måneder.

Det viste seg å være en svensk 20-åring med en helt spesiell dragning mot eldre kvinner. Flere av mannens venner ble sjokkerte da de fikk høre at det var han som var utpekt som gjerningsmann.

- Han er den mest normale personen du kan tenke deg. Han var absolutt ikke voldelig, ble nesten aldri sint og om det oppsto konflikter, trakk han seg som oftest unna, forteller én av mannens tidligere venner overfor Expressen.

DNA-treff

Svensk politi avslørte gjerningspersonen da de i januar i år kom på døra til 20-åringen for å ta en DNA-prøve. Men før de rakk å få svar på prøvene, hadde mannen allerede tatt sitt eget liv. Mannens ekskjæreste forteller at det fortsatt ikke har gått opp for henne at han kunne gjøre noe sånt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer