NB! STERKE BILDER: George Floyd døde etter å ha blitt pågrepet av politiet. Nå har politiet selv frigitt en video av hendelsen - men også det skaper sterke reaksjoner. Reporter: Emilie Rydning. Video: Scanpix / Dagbladet TV / Minneapolis Park Police Vis mer

- Så faren bli drept på TV

George Floyd døde etter at en politimann satt seg på nakken hans under en pågripelse. Hendelsen ble fanget på film og delt på nettet.

Publisert

Mandag mistet 46-år gamle George Floyd bevisstheten og seinere livet ved Hennepin County Medical Center i Minneapolis, Minnesota, mandag.

Politimannen som er siktet for å ha tatt livet av George Floyd, og tre andre politimenn som også var til stede, har fått sparken.

Videoen av hendelsen har blitt spredd på nettet og sett av svært mange.

- Datteren min måtte se faren sin bli drept på direktesendt TV, sier Rose Hudson i et intervju med ABC13.

- En god far

Hudson var sammen med Floyd i over 20 år, og har en voksen datter med ham. De har også et barnebarn (3) sammen, forteller hun til kanalen.

- Han var en god far, sier Hudson, som forteller at han aldri fikk møte barnebarnet.

TRAGISK: Videoen av George Floyd har gått verden rundt de siste par dagene. Nå har opptak av forløpet til hendelsen blitt publisert. Video: AP Vis mer

- Jeg har bare minner, det er alt jeg kan gi henne. Minner om bestefaren, sier hun.

Til kanalen forteller hun at hun snakker på vegne av familien. Hennes og Floyds felles datter var for lei seg til å si noe.

Ondskapsfullt

46-åringen hadde også barn fra et annet tidligere forhold. Seks år gamle Gianna Floyd overvar tirsdag en minnestund for Floyd i «Frigjøringsparken» i Houston sammen med sin mor.

- Jeg har ikke engang ord, sa datteras mor, Roxie Washington, til nettstedet Chron

- Det er ondskapsfullt. De tok ham fra datteren min. Hun vil aldri se faren sin igjen.

Opprør

Floyds venn, den pensjonerte basketballspilleren Stephen Jackson (42), har også fortalt om sjokket over den brutale og tragiske hendelsen.

- Dette er det jeg må våkne til? sier han blant annet i en følelsesladd video på Instagram etter at nyheten ble kjent.

Flere internasjonale kjendiser har delt hendelsen i sine sosiale medier, som artist Justin Bieber (26), basketballspiller LeBron James (30) og artist Billie Eilish (18).

Også prinsesse Märtha Louise (48) valgt å ytre seg om hendelsen på Instagram, ved et bilde av en demonstrant som holder opp plakaten «George Floyds life mattered».

Hendelsen har opprørt størsteparten av USA og ført til demonstrasjoner i Minneapolis og andre steder som New York, Los Angeles og Memphis.

Guvernøren i Minnesota, Tim Walz, kalte torsdag inn nasjonalgarden, melder AP. Ordføreren i Minneapolis, Jacob Frey, erklært i går en lokal unntakstilstand i 72 timer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer