Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så faren drukne

Ingen kunne i går kveld forklare hva som skjedde da 54-åringen druknet foran øynene på sin 19-årige sønn, som er rullestolbruker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/YNDESTAD (Dagbladet):

19-åringen var så sterkt preget av ulykken at han ikke kunne avgi forklaring.

Far og sønn skulle på kanotur i Hovlandsdalsvatnet i Sogn og Fjordane i går ettermiddag.

Da de ikke kom tilbake til avtalt tid, ble vertskapet urolig.

Oddleif Yndestad, som hadde besøk av 54-åringen, gikk for å se etter gjesten. Ved landbredden oppdaget han at den rullestolavhengige gutten satt og ropte på hjelp.

- Han ropte «Oddleif, kom, kom!» da jeg så ham. Dermed løp jeg ned og oppdaget at faren lå og fløt i vannet, sier Yndestad.

Svømmedyktig 54-åring

Han fikk tilkalt sin onkel, og sammen startet de gjenoppliving. I mellomtida tok Yndestads kone og en nabo seg av den 19-årige sønnen.

Luftambulansen kom raskt til stedet, men 54-åringens liv sto ikke til å redde.

Oddleif Yndestad forteller at den omkomne var vant til å ferdes i naturen, og meget svømmedyktig. I 15-tida ville han ta seg en padletur sammen med sønnen.

- Avtalen var at vi skulle drikke kaffe og kose oss klokka fire, men kona mi og jeg ble bekymret da de ikke dukket opp, sier Yndestad.

Han og kona var i går sterkt preget av ulykken, og fikk blant annet besøk av presten. 19-åringen skal etter forholdene ha det bra, og familien fra Bergen dro i går kveld til Yndestad.

- Vi skal ta godt vare på dem, sier Oddleif Yndestad.

Politietterforskning

Politiet i Fjordane kunne seint i går kveld ikke forklare hva som hadde skjedd.

- 54-åringen skal ha vært ute i kano, men vi vet ikke hvordan ulykken oppsto. Det eneste vitnet, mannens funksjonshemmede sønn, har ikke klart å gi uttrykk for hva som skjedde. Det er uvisst hvor lenge mannen lå i vannet før han ble brakt i land, sier operasjonsleder Kjetil Avsnes.

Politiet har begjært 54-åringen obdusert.

DRUKNET: 54-åringen skulle på kanotur med sin rullestolavhengige sønn (19) da ulykken skjedde. 19-åringen ble hjelpeløst vitne til at faren druknet i Hovlandsdalsvatnet i Sogn og Fjordane.