Ekspertene frykter storkrig:

Så farlig kan det bli

USA har mer enn antydet at en militær respons på det antatte kjemiske angrepet i byen Douma i Syria lørdag kan være rett rundt hjørnet.

VARSLER ANGREP: USAs president har varslet at «rakettene kommer» mot Syria, i det som er et svar på det antatte gassangrepet i byen Douma lørdag. Bildet viser røyk og flammer etter et amerikansk luftangrep mot den syriske byen Kobane i 2014.Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix
VARSLER ANGREP: USAs president har varslet at «rakettene kommer» mot Syria, i det som er et svar på det antatte gassangrepet i byen Douma lørdag. Bildet viser røyk og flammer etter et amerikansk luftangrep mot den syriske byen Kobane i 2014.Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): President Donald Trump kunne knapt ha sagt det tydeligere, enn han gjorde i en Twitter-melding onsdag: «Rakettene kommer»!

Konflikten har blitt så spent at Trump selv hevder at forholdet til Russland er verre enn noensinne, «og det inkluderer Den kalde krigen».

Trump og Det hvite hus har gjort det klart at de holder Syrias president Bashar al-Assad og hans regime ansvarlig for angrepet.

- Katastrofalt

USA har gått sammen med andre vestlige land og truer med rakettangrep mot Syria som svar på angrepet i Douma. Med seg på laget har Trump både Frankrikes president Emmanuel Macron, og tilsynelatende den britiske statsministeren Theresa May.

- De verst tenkelige utfallene av denne krisen er helt katastrofale, sier Anders Romarheim, førsteamanuensis ved Institutt for forsvarsstudier, til Dagbladet.

Han mener noe av det verste som kan skje vil være at USA, eller dets allierte, ender opp med å drepe russiske soldater i et angrep på Syria.

- I så fall kan vi være på vei inn i en ny sikkerhetspolitisk tidsregning. Russiske myndigheter har gjentatte ganger varslet at missilene vil bli skutt ned, om USA går til angrep på Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer