MINNESTUND:  Elevene la ned blomster ved ulykkesstedet i dag. Foto: Håvard Kraugerud
MINNESTUND: Elevene la ned blomster ved ulykkesstedet i dag. Foto: Håvard KraugerudVis mer

Sa farvel i sorg

De la ned blomster og tente lys for medeleven (15) som omkom i bussulykken. Så reiste de franske utvekslingselevene hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I går døde den 15 år gamle franske utvekslingseleven av skadene han pådro seg da han stakk hodet ut av takluka på en buss og traff en bru over veien.

I dag samlet elevene ved Harestua skole og de franske utvekslingselevene seg på ulykkesstedet for å minnes 15-åringen.

- En slik minnestund var noe helt nytt for både elevene og lærerne ved den franske skolen, men de ga uttrykk for at de satte veldig pris på seremonien, sier rektor Arild Sandvik ved Harestuda skole til Dagbladet.

Reiste i går
På ulykkesstedet la de ned blomster og tente lys, før de reiste sammen tilbake til skolen.

- Der spiste vi litt og hadde den formelle avslutningen på utvekslingen, før elevene ble kjørt til Gardermoen for avreise, forteller Sandvik.

Elevene hadde uttrykt ønske om å bli fraktet i bil til flyplassen.

Egentlig skulle de ha reist hjem først mandag.

- Vi klarte å skaffe biletter tidligere, og det var de veldig fornøyde med. Det har sittet foreldre i Lourges i Sør-Frankrike og ventet på disse elevene, sier Sandvik.

UvirkeligDe franske elevene kom til Norge mandag. For en måneds tid siden var elevene ved Harestua skole i Frankrike for et tilsvarende opphold.

Elevene har bodd hjemme hos hverandre, og for mange ble det en følelsesladd avskjed i går ettermiddag.

- Det er oppstått mange gode vennskap i denne utvekslingen, og ulykken har knyttet oss enda tettere sammen, sier rektoren.

Mandag er en ny skoledag. Da skal elevene igjen samles.

- Vi samler hele ungdomstrinnet. Både elever og lærere har så mange spørsmål nå, og de skal vi snakke om for å skape ro. Nå lever de i en uvirkelighet, og det tar tid før man oppfatter hva som er skjedd og kan venne seg til et vanlig liv igjen, mener Sandvik.