Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Så flommet kloakken utover varene

Line Marie (22) måtte stenge kaféen i Arendal. I natt hadde biler vann opp til døra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søk opp været blant 750 000 steder i Norge - 7 500 000 steder i verden! Gå til db.no/vaer

(Dagbladet.no): Flere steder langs kysten ble i natt rammet av springflo. Vann i kjellere, biler med vann opp til døra og båter som var centimetere fra å flyte inn på torgene var et normalt syn for dem som tok seg en tur ut på byen natt il søndag.

I Arendal jobbet Line Marie Hattestad Andersen (22) Cafe Lindvedske Hus. De måtte gi tapt for vannet i går kveld, i 21-tida.

- Jeg gikk ned i kjelleren for å hente litt sukker. Der nede er det også et toalett, og da så jeg det komme kloakkvann opp av det og utover gulvet. Nå er alle varene der ødelagt, og de må kastes.

Gjestene forsto raskt hva som foregikk.

- De skjønte selv hvorfor vi stengte, for å si det sånn. Det luktet dårlig. Da var det allerede 3-4 centimeter vann utover gulvet, sier Andersen.

Vernet rokokko bygg

Men det høyeste nivået for springfloen var ikke nådd før 01-tiden i natt. Så morgendagen kan by på store utfordringer. Line Marie skal på jobb og de ansatte skal få tak i en pumpe for å få vannet ut.

ARENDAL 02:30 Slik så byen ut i natt, etter at den verste flommen var over. Fremdeles ligger det mye vann i gatene og det er ventet materielle sakder på flere bygg. Leserbilde: Line Marie Hattestad Andersen
ARENDAL 02:30 Slik så byen ut i natt, etter at den verste flommen var over. Fremdeles ligger det mye vann i gatene og det er ventet materielle sakder på flere bygg. Leserbilde: Line Marie Hattestad Andersen Vis mer

- Men det verste er huset er et av landets eldste rokokko bygg, så vi håper ikke skadene er store, skriver hun i sms-meldingen der hun tipset Dagbladet.no om at springfloen var på vei oppover kysten.

- Alle «seigkællene» i orden

Flytebryggene lå høyt i Arendal. Også i Fredrikstad var det knapt om å gjøre før båtene tok seg en byrunde.

Stormen Emma i Europa presser enorme mengder vann oppover svenske- og norskekysten, forklarer Statsmeteorolog Alexandra Ohlsson ved svenske SMHI til Expressen.se.

Men i Fredrikstad, som ligger utsatt til langs Glomma, var alt i sin skjønneste orden, skal vi tro operasjonsleder i Paul Horne i politiet.

- Vi er vant til flom her nede. Det gikk litt over vollene til Brynhild fabrikker, men det er ikke meldt om materielle skader, sier Horne.

- Det betyr at alle seigkællene (seigmenn, red anm.) er i god behold, og det er bra, konkluderer han i morgentimene.

Politiet har heller ikke fått meldinger om at båter skal ha revet seg løs.

NY BÅTPLASS? Men enda ikke dypt nok til annet enn gummibåter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media