Sa «fuck the police» under konsert og ble pågrepet: - Maktmisbruk

Rapperen Kamelen hevder politiet brukte vold og maktmisbruk da de stoppet konsert i Kristiansand.

SATT PÅ GLATTCELLE: Artisten Kamelen, som egentlig heter Marcus Kabelo Møll Mosele, ble satt på glattcelle etter en kosert i Kristiansand. Nå går han hardt ut mot politiet. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
SATT PÅ GLATTCELLE: Artisten Kamelen, som egentlig heter Marcus Kabelo Møll Mosele, ble satt på glattcelle etter en kosert i Kristiansand. Nå går han hardt ut mot politiet. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld holdt Laksevåg-rapperen Kamelen en konsert i Kristiansand, som ble avsluttet av politiet rundt midnatt, bare 20 minutter etter at konserten hadde startet.

Grunnen var ifølge politiet å «opprettholde sikkerhet for publikum og ro og orden». Artisten Kamelen, som egentlig heter Marcus Kabelo Møll Mosele, var én av seks som ble pågrepet.

- Jeg crowdsurfet og sa «fuck the police», og så tok de meg med ut av bygget. Da oppsto det kaos blant flere publikummere. Politiet utøvde maktmisbruk og vold, og håndterte situasjonen helt feil, sier han.

Klokka 13 lørdag ble rapperen løslatt, og han har dermed sittet nesten 13 timer på glattcelle. Politiet har siktet ham for forulemping av politiet og for oppvigleri - som betyr å ha oppmuntret andre til å utøve vold mot politiet.

- De har ikke grunnlag for å holde meg i 13 timer. Jeg har ytret en mening ved å si «fuck the police». Det er en del av ytringsfriheten, sier han til Dagbladet.

- Så du forulempet ikke politiet?

- Nei, jeg er uenig i det. Jeg har verken forulempet dem eller fått konsertdeltakere imot dem. Det var ingen som gikk imot politiet før de stengte konserten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer