Så Gamals bil i kikkerten

SKIEN (Dagbladet): Olaug Tallakstad (65) er blokkas frøken detektiv. Hun skal ha sett Gamal Hoseins bil i kikkert klokka 03.00 samme natt som Gry forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går vitnet den faste polititipseren i Skien og Porsgrunn tingrett. Hun var skråsikker på at det var bilen til Gamal Hosein som sto parkert på utsida av blokka der hun bor, seint natt til 14. januar i fjor. Vitnet har for vane å notere nummeret på «mistenkelige biler».

Kikkert

- Når det kommer gamle biler, er det som regel kjeltringer som kjører, sa hun.

Dagbladet var hjemme hos Olaug Tallakstad i går ettermiddag. På kjøkkenbordet har hun sin 7. sans, blokker, penn - og en kikkert. Hun har vært tillitskvinne i blokka i Gamlegrensa i ti år og følger nøye med på hva som skjer. Flere ganger har hun hjulpet politiet i kriminalsaker.

Tre ganger har hun vitnet for aktoratet i narkotika- og tyverisaker fra nærmiljøet. På veggen hjemme hos kvinnen henger en blankett med hilsen fra politiet i Skien og takk for godt samarbeid.

Politibesøk

Den aktuelle natta hadde Olaug Tallakstad besøk av to polititjenestemenn i leiligheten sin. Bakgrunnen var at hun hadde varslet om husbråk hos beboere i blokka. Politiet rykket ut, og etter at den saken hadde løst seg, drakk de kaffe hos den 65 år gamle kvinnen. Like før klokka 01.00 dro politifolkene videre. De kjørte noen få hundre meter og stoppet ved senteret på Falkum der grillen til Gamal Hosein lå. De hadde en kort pause. Ingen ante på det tidspunktet at Gry var forsvunnet.

Politiførstebetjent Helge Mietle forklarte i retten i går at de hadde vært inne hos Olaug Tallakstad og etterpå ved en tilfeldighet stått i nærheten av grillen til Hosein for å ta en røyk.

Søvnløs

Politiførstebetjenten gjentok i går det han skrev i sin rapport dagen etter at Gry ble borte: Ved grillen hadde han sett en lys bil, ikke den røde stasjonsvogna til Gamal Hosein.

Han bekreftet at Olaug Tallakstad ofte var i kontakt med politiet og at hennes henvendelser ble tatt seriøst.

- Jeg var litt oppstemt etter bråket i blokka og fikk ikke sove etter at politifolkene hadde reist. Jeg er ofte våken på grunn av helseplager. Jeg liker å følge med - noen vil kanskje kalle meg litt nysgjerrig, sier Olaug Tallakstad.

I retten i går hadde hun en formening om hvilket ærend Gamal Hosein hadde i området, men det ville hun ikke utdype fordi hun var usikker.

I KIKKERTEN: Olaug Tallakstad (65) følger med i kikkert og noterer alt hun mener er mistenkelig i boområdet sitt. Hun skal ha sett Gamal Hoseins bil og notert nummeret hans natta etter at Gry Hosein forsvant.