DREPT: Hilda Feste (98) ble voldtatt og drept 1. januar i år. Foto: Privat
DREPT: Hilda Feste (98) ble voldtatt og drept 1. januar i år. Foto: PrivatVis mer

Så gjerningsmannen

En 26 år gammel hjemmesykepleier var den eneste som så mannen som voldtok og drepte Hilda Feste (98).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Den 26 år gamle hjemmesykepleieren er den eneste som så gjerningsmannen før han forsvant fra leiligheten til Hilda Feste. I dag forklarte hun seg i Nordhordland tingrett.

- Jeg så bakenden av en avkledd mann, og jeg så at han gjorde samleieliknende bevegelser. Han lå over Hilda Feste og jeg så mye blod på golvet rundt hoftene deres, forklarer vitnet.

Hun var varslet av alarmsentralen om at trygghetsalarmen til Hilda Feste var gått og at det hørtes mye skrik fra leiligheten hennes. I retten forteller sykepleieren at hun reagerte på at inngangsdøra var åpen. De pleide alltid å låse denne.

- Jeg gikk mot badet hvor jeg mener at det var lyst. I soverommet var det mørkt. På et tidspunkt stod jeg rundt en meter fra dem. Han hadde ansiktet vendt bort og reagerte ikke før jeg skrek høyt og spurte hva i helvete det var som skjedde.

Avkledd mann
Hun så bare en halvt avkledd mann med ryggen og bakenden mot henne. Ansiktet hans var bortvendt. Da hun ropte ut skal han ha reagert.

- Jeg mener jeg så gjerningsmannen i øyekroken, så jeg løp videre. Etter en stund snudde jeg meg, og da var han borte. Jeg tenkte at jeg måtte få tak i hjelp, men ville ikke bruke bilen min.

Blodpøl
Hun oppsøkte noen venner et annet sted i bofellesskapet og ringe to kolleger som kom til stedet. I et opptak av nødsamtalen med politiet har vi tidligere i dag hørt at de tok seg inn i leiligheten og fant Hilda Feste i en blodpøl. De mente hun var død på det tidspunktet.

Forsvarsadvokatene Rolf Knudsen og Ivar Abramsen har vært opptatt av beskrivelsen som den 26 år gamle sykepleieren har gitt av gjerningsmannen. I retten sier hun at det er svært vanskelig å huske. I et politiavhør har hun anslått alderen til mellom 30 og 40 år, men sier i retten at det var mest fordi hun ikke kunne forestille seg at han kunne være så ung.

FORSVARERNE: Forsvarerne Rolf Knudsen (t.v.) og Ivar Abrahamsen er opptatt av beskrivelsen som sykepleieren har gitt av gjerningsmannen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORSVARERNE: Forsvarerne Rolf Knudsen (t.v.) og Ivar Abrahamsen er opptatt av beskrivelsen som sykepleieren har gitt av gjerningsmannen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer