Så gjerningsmennene løpe etter ranet

Vitne forteller om dramatikken etter det grove ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VESTLI (Dagbladet): Tor Hansen satt inne i nabopuben da han hørte skriking fra lokalet som huser den nyåpnede gullsmedforretningen.

- Jeg så to menn med hetter løpe ut fra gullsmedbutikken. De sparket et skilt på veien, de var høye og hadde hetter på seg, sier han til Dagbladet.

Truet Han forteller at han så en av de truede mennene i etterkant også.

- Etter at de hadde løpt avgårde kom han som jobbet der inne med noe alarmsystem. De hadde truet han, sier Hansen.

Det var like før klokka 13.30 at oslopolitiet fikk melding om at to væpnede menn ranet en gullsmed like ved Vestli T-banestasjon. En av ranerne var ikledd burka.

Beordret ned på gulvet En person som var i den nyåpna gulsmedforetningen skal ha blitt truet med våpen mot hodet mens han ble beordret ned på gulvet.

- De truet med hagle og revolver. Situasjonen er uoversiktlig, men jeg kan bekrefte at noen av opplysningene gikk ut på at en  av ranerne var ikledd burka og at de fikk med seg verdier, sier innsatsleder Erlend Storaker til Dagbladet.

- Vi kan bekrefte at folk har blitt truet med våpen mot hodet, sier Storaker.

TRUET: Mannen som har en håndkle rundt seg skal etter det Dagbladet kjenner til være mannen som ble truet med våpen mot hodet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
TRUET: Mannen som har en håndkle rundt seg skal etter det Dagbladet kjenner til være mannen som ble truet med våpen mot hodet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer