Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så glad ble elefantungen for å se igjen mamma etter å ha blitt reddet ut av en brønn

Se den rørende gjenforeningen etter redningsaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre mennesker måtte til for å hjelpe, da en liten elefantunge hadde satt seg fast i en brønn like ved grensen mellom Kenya og Tanzania tidligere denne måneden.

Det var organisasjonen Amboseli Trust for Elephants (ATE) som fikk melding om at den åtte måneder gamle elefanten hadde falt ned i brønnen, og trengte hjelp for å komme seg opp igjen.

Måtte skremme vekk elefantmammaen «Heldigvis fikk vi inn meldingen tidlig om morgenen, sånn at vi rakk å være der før elefantmoren ble tvunget til å dra fra stedet før gjeterne kommer for å vanne kyrene sine,» skriver ATE på sine hjemmesider.

Da de tre menneskene fra ATE ankom brønnen, satt elefanten bom fast i gjørma, mens en stresset og redd elefantmamma hjelpesløst fulgte dramaet på nært hold.

Elefantmammaen, Zombe, forsøkte å hindre menneskene i å komme nær ungen, og hjelpearbeiderne måtte derfor bruke bilene sine til å skremme Zombe og de andre voksne elefantene i flokken vekk fra ungen, før de kunne starte redningsarbeidet.

Fikk en lykkelig slutt I gjørmehullet i brønnen kjempet den lille elefantungen tappert for å komme seg opp, og ga stadig fra seg desperate skrik.

Elefantungen så også ut til å forsøke å ta imot tauet hjelpearbeiderne ville feste rundt henne.

SKREK ETTER MAMMA: Den åtte måneder gamle elefantungen var desperat etter å komme seg opp fra gjørmehullet. Foto: Amboseli Trust for Elephants
SKREK ETTER MAMMA: Den åtte måneder gamle elefantungen var desperat etter å komme seg opp fra gjørmehullet. Foto: Amboseli Trust for Elephants Vis mer

Tauet ble så knytt fast i en av bilene, og til slutt lyktes heldigvis ATE-arbeiderne i å dra ungen opp av brønnen.

Elefantungen virket tydelig lykkelig og lettet over å være fri fra gjørma, og begynte straks å løpe i retning Zombe og de andre elefantene.

«Det ble en lykkelig slutt da vi greide å gjenforene ungen med mammaen hennes, Zombe,» skriver ATE på sine hjemmesider.

LA PÅ SPRANG: Lykkelig og fri la elefantungen på sprang mot gjenforening med mamma Zombe. Foto: Amboseli Trust for Elephants
LA PÅ SPRANG: Lykkelig og fri la elefantungen på sprang mot gjenforening med mamma Zombe. Foto: Amboseli Trust for Elephants Vis mer