Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så glade ble de da de så hverandre igjen etter tre år

De to brødrene Alf (9) og Kesho (13) hvinte og klemte hverandre av glede.

SØSKEN:  De to gorillaene viser tydelig glede over å se hverandre - tre år etter at de ble adskilt i Dublin Zoo. Foto: IAN TURNER / BNPS
SØSKEN: De to gorillaene viser tydelig glede over å se hverandre - tre år etter at de ble adskilt i Dublin Zoo. Foto: IAN TURNER / BNPS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre år hadde gått siden de to brødrene så hverandre sist.

De to gorillaene, lillebror Alf (9) og storebror - og tungvekteren - Kesho (13), ble separert da sistnevnte måtte reise fra Dublin Zoo, hvor de vokste opp sammen.

De gledelige scenene utspilte seg i Longleat Safari Park i Wiltshire, utenfor London, melder avisa The Telegraph. Brødrene klemte hverandre og slo hverandre lett på ryggen under gjenforeningen.

De tok hverandre til og med i hendene.

Les også om Gorillaen Ambam (21), som går oppreist som et menneske.

Blitt sølvrygg De to brødrene ble separert da storebror Kesho ble sendt til London Zoo, for å være en del av et fruktbarhetsprogram.

Det viste seg imidlertid at han var infertil, men mens han bodde sammen med tre andre kjønnsmodne hunn-gorillaer ble han like så godt lederen av flokken.

For i løpet av de tre årene har Kesho rykket opp i hierarkiet i dyrehagen, og blitt en såkalt sølvrygg.

I dyrehagen går han nå under navnet «generalen», og som sølvrygg er det han som gjør sikkerhetsavgjørelser og bestemmer fødesteder i flokken.

Nå veier han 220 kilo.

- Overrasket Gorilla-ansvarlig i Longleat dyrehage, Mark Tye, sier til The Telegraph at de ansatte ikke var sikre på om gjenforeningen mellom de to brødrene ville gå bra.

- Vi visste ikke om brødrene kom til å kjenne igjen hverandre, men da de møttes kunne man se i øynene deres at de visste hvem den andre var.

- De var veldig opprømte, og det var mye basketak og stormfull oppførsel, men ikke på en aggressiv måte.

SMÅ:  Slik ser nyfødte gorillaer ut. Denne lille tassen blir tatt godt vare på av moren Rebecca (29) i dyreparken i Tyskland. Foto: FREDRIK VON ERICHSEN / EPA / NTB SCANPIX
SMÅ: Slik ser nyfødte gorillaer ut. Denne lille tassen blir tatt godt vare på av moren Rebecca (29) i dyreparken i Tyskland. Foto: FREDRIK VON ERICHSEN / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

Tye ble spesielt overrasket over Keshos oppførsel.

- Det er veldig uvanlig at en sølvrygg oppfører seg på en slik barnslig måte.

Ikke alle gorillaer i fangenskap vokser opp med likemenn i dyrehager, i 13 år har eierne av en dyrehage nær Lyon i Frankrike oppfostret gorillaen Digit som sitt eget barn.

Tredje bror I dyrehagen blir Alf (9) kalt «professoren» og i matveien har en forkjærlighet for peanøtter.

Han veier 110 kilo.

De to brødrene bor også med en tredje bror, kalt Evindi (6), som går under navnet «oppdageren», og veier 90 kilo.

I 2008 ble det meldt at verdens eldste gorilla i fangenskap, Jennny på 55, var død.

Se også bildene av en bitteliten babygorilla på mors bryst i Tyskland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media