Så godt som sant

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Historien om Facebook er for god til å være sann. To gutter, knapt ut av tenåra, stifter et selskap som et par år seinere verdsettes til nærmere hundre milliarder kroner. Facebook ble skapt av datanerden Mark Zuckerberg mens han gikk i sitt andre år på Harvard. Nå har Ben Mezrich, en journalist og forfatter som faktisk fullførte på Harvard og dermed aldri ble milliardær, skrevet boka om hvordan Facebook egentlig ble til: «The accidental Billionaires». Den kom ut i USA denne uka og forteller historien om Facebooks første, vanvittige måneder. Skal man si det pent er boka mest sosialhistorie, skal man være ærlig er den nok mest sladder. Her er det fint lite om forretningsmodeller og kontrakter og aldeles ingenting om programmeringskode, men vi blir fortalt om den gangen de to stifterne Mark Zuckerberg og Eduardo Saverin sjekket opp hver sin dame i tilstøtende toalettavlukker. For som baksideteksten sier det: Alt de ønsket var å treffe noen damer. Hvis vi skal tro forfatter Mezrich, da. Mne det skal vi ikke. Men mer om det seinere.

Mark Zuckerberg var et datageni som skal ha blitt tilbudt millioner fra Microsoft allerede da han var sytten. Zuckerberg begynte på Harvard i stedet. Der ble han beryktet etter å ha laget et program kalt Facemash: Et program for å sette bilder av jentene på Harvard opp mot hverandre, for så å kunne sammenlikne utseendet og gi karakter. Zuckerberg forsto aldri hvorfor de kvinnelige studentene ikke likte ideen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer