Så Gry på vei til byen

SKIEN (Dagbladet): Politiets hovedteori om at Gry Hosein aldri forlot videoforretningen i live, slår sprekker. Et vitne skal ha sett Gry på vei til byen etter klokka 16, ikke langt fra forretningen, på et tidspunkt da politiet mener hun allerede var drept av ektemannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et annet vitne mener å ha sett Gry gående ved Broene, på vei mot Gimsøy noe seinere. Observasjonen ble gjort av en kvinne.

- Overrasket

Gamal Hoseins advokat, Jan Erik Granmo, er overrasket over at politiet ikke har vektlagt observasjonen nær videoforretningen noe større. Granmo ba om at særlig dette vitneutsagnet ble lagt ved da lagmannsretten behandlet fengslingsspørsmålet i går.

Retten skal også ha uttrykt forståelse for advokat Granmos påpekning av at nevnte observasjoner kan være vesentlige, uten at dette endret fengslingskonklusjonen.

Kjenner Gry

- Observasjonen av mannen ved kiosken er både god og viktig. Mannen som har sett Gry i god tid etter klokka 16 gående på vei mot byen, er kunde i videoforretningen til Gamal og Gry. Han kjenner henne. Dette er fundamentalt. Dersom observasjonen viser seg å stemme slår den beina under politiets arbeidshypotese, sier advokat Jan Erik Granmo til Dagbladet.

Politiet mener at de nevnte to observasjonene er usikre. At politiet bevisst søker informasjon som stemmer med dets egen teori, benektes av politiadvokat Jon H. Borgen.

Han hevder at man fremdeles søker bredt i etterforskningen og holder alle muligheter åpne.

Advokat Granmo er ikke enig:

- Politiet må ha sine teorier, men så tidlig i saken må man være åpen for vinklinger som ikke understøtter hovedteorien om at Gry skal ha blitt drept inne i videoforretningen før klokka 16.00, sier Granmo.

Står på sitt

Det at Gry kan ha vært i live etter klokka 16.00, betyr nødvendigvis ikke at Gamal ikke kan ha tatt livet av henne. Men muligheten er til stede for at andre også kan ha gjort det. Denne muligheten ønsker ikke politiet å kommentere.

Politiet står fast ved er at Gamal i dette tidsrommet - bak de stengte dørene - drepte sin kone.