USA

Sa han het Aziz - skrev ISIS

Nok en gang blir Starbucks beskyldt for diskriminering.

STARBUCKS: Kaffekjeden blir beskyldt for rasisme etter hendelse i Philadelphia, USA. ILLUSTRASJONSFOTO: Gene J. Puskar / AP Photo / NTB Scanpix
STARBUCKS: Kaffekjeden blir beskyldt for rasisme etter hendelse i Philadelphia, USA. ILLUSTRASJONSFOTO: Gene J. Puskar / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Nylig bestilte en mann iført kjortel drikke ved en Starbucks-kafé i Philadelphia, USA. Ifølge NBC News, sa mannen at han het Aziz, men tjue minutter seinere oppdaget han at baristaen ikke hadde skrevet navnet hans på koppen, men navnet på den islamske terrorgruppen, ISIS.

- Først ble jeg sjokkert, og deretter sint fordi det føltes som diskriminering, sier Niquel Johnson, som vanligvis kaller seg Abdul Aziz, til NBC News.

SE TV: Flyselskapet Alitalia har fått kritikk de siste dagene, etter at de lanserte en kampanje der en skuespiller portretterer USAs tidligere president, Barack Obama, på noe upassende vis. Reporter: Emilie Rydning. Video: Alitalia Vis mer

Lagt i jern

Dette er ikke første gang Starbucks har blitt beskyldt for rasisme. I samme by i fjor ble de to svarte mennene Donte Robinson og Rasjon Nelson anholdt av politiet da de oppholdt seg i kafeen uten å kjøpe noe, meldte Dagbladet tidligere.

De to mennene skal ha ventet på en investor inne på Starbucks i mindre enn et kvarter, da en av de ansatte ba dem kjøpe noe. Da de ikke gjorde det, ringe den Starbucks-ansatte nødnummeret.

Mennene ble lagt i jern og tatt med utenfor. På dette tidspunktet ankom eiendomsutvikleren Andrew Yaffe, og fortalte politifolkene at de to mennene var på kafeen for å møte ham.

De to mennene inngikk forlik med både Starbucks og byen Philadelphia. Strabucks la seg paddeflat etter hendelsen. De unnskyldte til de to mennene og sendte over hundre tusen ansatte på et antirasisme-kurs.

- Skrev feil

Johnsen mener hans opplevelse med Starbucks, ett knapt år etter arrestasjonen av de svarte mennene, viser at kurset har hatt liten effekt.

- Man skulle tro de hadde blitt litt mer følsomme, og at treningen hadde vært bedre, sier han.

En talsperson fra Starbucks sier til NBC News at Johnson ikke ble utsatt for diskriminering. Baristaen skrev bare navnet hans feil. Talspersonen sier også at Starbucks har unnskyld til Johnson for «denne beklagelige feilen.»