USA

Sa han het Aziz - skrev ISIS

Nok en gang blir Starbucks beskyldt for diskriminering.

STARBUCKS: Kaffekjeden blir beskyldt for rasisme etter hendelse i Philadelphia, USA. ILLUSTRASJONSFOTO: Gene J. Puskar / AP Photo / NTB Scanpix
STARBUCKS: Kaffekjeden blir beskyldt for rasisme etter hendelse i Philadelphia, USA. ILLUSTRASJONSFOTO: Gene J. Puskar / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nylig bestilte en mann iført kjortel drikke ved en Starbucks-kafé i Philadelphia, USA. Ifølge NBC News, sa mannen at han het Aziz, men tjue minutter seinere oppdaget han at baristaen ikke hadde skrevet navnet hans på koppen, men navnet på den islamske terrorgruppen, ISIS.

- Først ble jeg sjokkert, og deretter sint fordi det føltes som diskriminering, sier Niquel Johnson, som vanligvis kaller seg Abdul Aziz, til NBC News.

Lagt i jern

Dette er ikke første gang Starbucks har blitt beskyldt for rasisme. I samme by i fjor ble de to svarte mennene Donte Robinson og Rasjon Nelson anholdt av politiet da de oppholdt seg i kafeen uten å kjøpe noe, meldte Dagbladet tidligere.

De to mennene skal ha ventet på en investor inne på Starbucks i mindre enn et kvarter, da en av de ansatte ba dem kjøpe noe. Da de ikke gjorde det, ringe den Starbucks-ansatte nødnummeret.

Mennene ble lagt i jern og tatt med utenfor. På dette tidspunktet ankom eiendomsutvikleren Andrew Yaffe, og fortalte politifolkene at de to mennene var på kafeen for å møte ham.

De to mennene inngikk forlik med både Starbucks og byen Philadelphia. Strabucks la seg paddeflat etter hendelsen. De unnskyldte til de to mennene og sendte over hundre tusen ansatte på et antirasisme-kurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer